Tupac Shakur: Η αστυνομία ξεκίνησε ξανά τις έρευνες για την δολοφονία του διάσημου ράπερ

Instagram @2pac

Η αστυνομία της Νεβάδα επιβεβαίωσε ότι εξέδωσε αυτή την εβδομάδα ένταλμα έρευνας για την ανεξιχνίαστη δολοφονία του διάσημου αμερικανού ράπερ Tupac Shakur.

Οι ντετέκτιβ πραγματοποίησαν έρευνα σε ένα σπίτι στο Χέντερσον, ένα προάστιο του Λας Βέγκας, όπου ο Shakur δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1996. Η μητροπολιτική αστυνομία του Λας Βέγκας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη δολοφονία του.

Ο Shakur ήταν 25 ετών όταν δολοφονήθηκε. Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και κανένας ύποπτος δεν βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση. Το σπίτι που ερευνήθηκε απέχει λιγότερο από 32 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λας Βέγκας όπου ο Shakur πυροβολήθηκε.

«Η αστυνομία του Las Vegas μπορεί να επιβεβαιώσει ότι εκδόθηκε ένταλμα έρευνας στο Χέντερσον της Νεβάδας στις 17 Ιουλίου 2023, ως μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας για την ανθρωποκτονία του Tupac Shakur», ανέφερε μια ανακοίνωση της αστυνομίας. «Δεν έχουμε άλλα σχόλια αυτή τη στιγμή».

Ο υπολοχαγός της αστυνομίας του Λας Βέγκας, Jason Johansson είπε στο Las Vegas Review Journal ότι οι ντετέκτιβ άνοιξαν τον φάκελο και έχουν αρχίσει για μια ακόμη φορά τις έρευνες  για την άλυτη αυτή υπόθεση. «Είναι μια υπόθεση που έχει μείνει άλυτη και ελπίζουμε ότι μια μέρα αυτό θα αλλάξει», είπε στην εφημερίδα.

Ο Tupac Shakur, γνωστός και ως 2Pac, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ το 1991 και συνέχισε να απολαμβάνει την επιτυχία στα chart με hits όπως το «California Love», το «All Eyez on Me», το «Changes» και το «I Ain't Mad at Cha».

Πέθανε στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, μια εβδομάδα αφότου πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στο αυτοκίνητό του, ενώ περίμενε στο φανάρι. Ο Shakur, ο οποίος έχει πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, μπήκε στο Rock & Roll Hall of Fame το 2017.

 

Video Url