Ο Corey Taylor «υποστηρίζει πλήρως» τη μάχη των Metallica και του Lars Ulrich ενάντια στον Napster

Wikimedia Commons / Greg2600, Rhys A.

Ο frontman των Slipknot, Corey Taylor, υποστηρίζει την απόφαση των Metallica, να μηνύσουν τον Napster το 2000.

Ο Corey Taylor αποκάλυψε τη γνώμη του για την αμφιλεγόμενη απόφαση των Metallica να μηνύσουν το Napster το 2000, για το παράνομο downloading της μουσικής τους.

Μιλώντας στο podcast, «Kidd Chris - Off Air», ο 50χρονος τραγουδιστής δήλωσε ότι «υποστήριξε πλήρως» την κίνηση των συναδέλφων του από το Σαν Φρανσίσκο, τονίζοντας ότι σήμερα μπορούμε να δούμε τις συνέπειες που έχει η αύξηση του streaming, με πολλούς μουσικούς να αγωνίζονται ώστε να κερδίσουν τα προς το ζην από την τέχνη τους.

«Τους υποστήριξα πλήρως, φίλε. Βλέπουμε τα επακόλουθα σήμερα, για να είμαι ειλικρινής. Εννοώ, προφανώς, πρέπει να δουλέψω με downloading και streaming και οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν σημαίνει ότι μου αρέσει. Οι κανόνες είναι τόσο πολύ ενάντια στον καλλιτέχνη, που όλο και λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν από αυτό - εκτός κι αν πετύχεις το τζάκποτ».

Προσθέτοντας πώς επηρεάζονται ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι καλλιτέχνες, ο Taylor συνέχισε λέγοντας, «Ακόμα και όταν πετύχεις το τζακποτ, παίρνεις ψίχουλα. Και είναι εξοργιστικό με πολλούς τρόπους. Ακόμα περιμένω να τεθεί η νομοθεσία σε ισχύ, αλλά έχει αναβληθεί τόσες πολλές φορές από όλες τις εταιρίες streaming, που μπορεί να μην δικαιωθούμε ποτέ».

«Και με ικανοποιεί το γεγονός ότι οι φυσικές κόπιες επιστρέφουν ολοένα και περισσότερο, ειδικά στο είδος μας. Έτσι, τουλάχιστον μένουμε όρθιοι. Αλλά, είναι δύσκολο. Τι γίνεται με τις νεότερες μπάντες που δεν μπορούν να τα καταφέρουν; Αυτές πρέπει να έχουν δισεκατομμύρια streams για να βγάλουν πραγματικά λεφτά. Είναι γελοίο. Τα νούμερα δεν βγαίνουν».

Ο Taylor καταλήγει: «Θα ακουστώ σαν μαλ***, αλλά νομίζω ότι αν περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούσαν πόσο άσχημα πληρώνονταν οι καλλιτέχνες, μπορεί να έλεγαν κάτι ή να προσπαθούσαν να κάνουν κάτι. Φυσικά, πολλοί άνθρωποι είναι εγωιστές, αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι ο καλλιτέχνης δεν είναι το θύμα».

Ο Taylor δεν είναι το πρώτο άτομο που μίλησε πρόσφατα για τις δυσκολίες της επιβίωσης σε μια βιομηχανία που εστιάζει στο streaming. Τον περασμένο μήνα, ο Dani Filth των βρετανών Cradle Of Filth χαρακτήρισε το Spotify ως «τους μεγαλύτερους εγκληματίες στον κόσμο» και μίλησε για την παρεξηγημένη άποψη που έχει το κοινό για τους μουσικούς και τα έσοδα τους.

Ακούστε τη συνέντευξη του Corey Taylor παρακάτω: