Tο πιο ακριβό μουσικό βίντεο στην ιστορία της hard rock

Ενώ η ίδια η μουσική είναι αυτή που μαγνητίζει το κοινό και μιλάει απευθείας στους ανθρώπους, κάτι άλλαξε με την άφιξη του MTV και την διάδοση του βίντεο κλιπ.

Οι λάτρεις της μουσικής άρχισαν να κάνουν ουρές για να δουν τα τελευταία βίντεο από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Σε μια μόνο σεζόν, έγινε εξίσου σημαντικό το πώς ντυνόταν και συμπεριφερόταν ένας καλλιτέχνης, όσο και η μουσική που έφτιαχνε. Λαμβάνοντας υπόψη τα χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανηθούν και στη συνέχεια να επωφεληθούν από ένα μουσικό βίντεο, αυτό σήμαινε ότι οι δισκογραφικές εταιρίες επένδυσαν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους για να βγάλουν ότι καλύτερο μπορούσαν στις οθόνες μας.

Αν και οι περισσότεροι ροκ σταρ δεν χρειάστηκε να κάνουν και πολλές αλλαγές στη μουσική τους, μερικοί από τους μεγαλύτερους ποπ σταρ έπαιζαν με τις προσδοκίες των ανθρώπων, σε αυτά τα λίγα λεπτά που διαρκεί ένα κλιπ. Στην συνέχει ακολούθησαν glam rock μπάντες όπως οι Poison ή οι Cinderella μέχρι την εμφάνιση των Guns N' Roses. 

Μόλις γεύτηκαν τις πρώτες τους επιτυχίες, ο Axl Rose και η παρέα του αποφάσισε ότι θα τα έδινε όλα για το επόμενο άλμπουμ, κυκλοφορόντας μερικά από τα πιο δραματικά τραγούδια των Guns N' Roses, όπως το November Rain. Αν και τα περισσότερα από τα βίντεο της μπάντας ήταν αρκετά απλά, εκείνη την εποχή οι G’NR είχαν πολλά να πουν και οι ιστορίες τους ήταν δύσκολο να τις ακολουθήσεις αν δεν έδινες προσοχή.

Όταν έφτασαν να κάνουν το βίντεο για το Estranged, ο Axl Rose είχε πια ξεφύγει. Σαν ένα δραματικό θεματικό τραγούδι για μια heavy metal εκδοχή του Νονού, ο frontman των Guns N' Roses είχε εξωφρενικές απαιτήσεις ως ροκ σταρ, με ένα πολυτελές γιοτ στο βίντεο και κοντινές λήψεις του να κολυμπάει ανάμεσα σε δελφίνια.

Μέχρι σήμερα, το Estranged των Guns N' Roses παραμένει μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του MTV, με κόστος δημιουργίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν προσαρμοστεί σύμφωνα με τον σημερινό  πληθωρισμό, αυτό ισοδυναμεί με 10 εκατομμύρια δολάρια για ένα μόνο σινγκλ του άλμπουμ Use Your Illusion II του 1991.

Για το υπόλοιπο συγκρότημα, αυτό ήταν απλώς μια σταγόνα όσων αφορά το υπόλοιπο της περιοδείας. Περιοδεύοντας δύο φορές σε όλο τον κόσμο, ο Rose συμπεριφέρθηκε σαν κακομαθημένος rock star με τις παρασκηνιακές του γελοιότητες, κάνοντας το πλήθος να περιμένει ώρες ή διοργανώνοντας τρελά πάρτι που κανείς άλλος στο συγκρότημα δεν ήθελε.

Τελικά, η μπάντα απομακρύνθηκε τόσο πολύ από τις ρίζες της που δεν μπορούσαν να αντέξουν άλλο, με όλους εκτός από τον Axl να εγκαταλείπουν τους Guns N' Roses για να ακολουθήσουν σόλο καριέρα.

Ο Rose μπορεί να είχε το δικό του όραμα για το τι ήθελε να είναι το συγκρότημα, αλλά το να κολυμπάς με δελφίνια έδειχνε ξεκάθαρα πόσο πολύ είχε απομακρυνθεί από όλους.

Απολαύστε παρακάτω το σχεδόν δεκάλεπτο βίντεο κλιπ του Estranged. Για την ιστορία, τα υπόλοιπα τέσσερα μουσικά βίντεο  που ακολουθούν είναι τα:

2) Guns N' Roses - November Rain - 1.500.000 δολάρια
3) My Chemical Romance - The Ghost of You - 1.000.000 δολάρια
4) Garbage - Push It - 750.000 δολάρια
5) Blink-182 - Rock Show - 500.000 δολάρια 

 

Video Url