Ανακαλύψτε ποιο μουσικό σχήμα έχει πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια συναυλιών στον κόσμο και δεν είναι η Taylor Swift

Photo by Unsplash

Όταν ένα συγκρότημα μπορεί και πουλάει εκατομμύρια εισιτήρια για πολλές δεκαετίες, αυτό σημαίνει ότι μάλλον κάτι κάνει σωστά.

Ενώ η μπάντα που κατέχει το ρεκόρ πώλησης των περισσότερων εισιτηρίων στην ιστορία πιθανότατα θα ξεπεραστεί από την Taylor Swift, αν συνεχίσει να παίζει σε κατάμεστα γήπεδα με αυτόν τον ρυθμό, όπως και να έχει, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι να καταριφθεί αναπόφευκτα το ρεκόρ. 

Για δεκαετίες, οι Rolling Stones γέμιζαν τεράστιους συναυλιακούς χώρους όπου κι αν παίζανε. Σύμφωνα με την Pollstar, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο να καταγράφει και να αναλύει συναυλίες εδώ και δεκαετίες, οι Stones έχουν πουλήσει πάνω από 22 εκατομμύρια εισιτήρια για τα headline σόου τους.

Τα δεδομένα της εταιρίας δεν υπολογίζουν το κοινό από εμφανίσεις σε φεστιβάλ, όπως το headline σόου των Rolling Stones στο Glastonbury το 2013. Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά το γεγονός ότι πούλησαν δεκάδες εκατομμύρια εισιτήρια σε όλη την καριέρα τους, οι Rolling Stones μπορούν να αρκεστούν μόνο με την τρίτη θέση. Ωστόσο, αν μετρήσεις τα εισιτήρια των Stones από την αρχή της καριέρας τους, θα ήταν ίσως στην κορυφή της λίστας, αλλά η Pollstar ξεκίνησε να κρατάει αρχείο μόλις το 1982.

Άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα είναι οι Metallica, Elton John, Bruce Springsteen & The E Street Band, Bon Jovi και Billy Joel. Οι Dave Matthews Band έχουν πουλήσει πάνω από 23 εκατομμύρια εισιτήρια και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την καταγραφή του 2022.

Και αν αναρωτιέστε ποιοι είναι στην πρώτη θέση, το συγκρότημα με τα περισσότερα εισιτήρια είναι οι ιρλανδοί U2. Όταν ξεκίνησε η καταγραφή των συναυλιών, ήταν το τέλειο timing για τους U2, οι οποίοι ήταν στα πρώτα τους βήματα της πολύ επιτυχημένης καριέρας τους. Το συγκρότημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γκρουπ στον κόσμο εδώ και δεκαετίες, παίζοντας μπροστά σε εκατομμύρια θεατές σε κάθε περιοδεία και συνολικά έχουν πουλήσει 26.178.043 εισιτήρια.

Οι U2 υπερηφανεύονται για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, ενώ δεν έχουν κυκλοφορήσει original υλικό εδώ και πολλά χρόνια και πολλά εκατομμύρια θαυμαστών τους θα συνεχίσουν να συρρέουν για να τους δουν σε όλο τον κόσμο.

Ως live μπάντα, οι U2 δηλώνουν καινοτόμοι. Το τέλειο παράδειγμα της προοδευτικής τους προσέγγισης στα σόου τους είναι η συνεργασία τους με το MSG Sphere στο Λας Βέγκας, το οποίο δηλώνει ότι έχει ένα ηχητικό σύστημα, καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο συναυλιακό χώρο στον κόσμο.

Μιλώντας για την συνεργασία τους με την Apple Music, ο Bono σχολίασε: «Τα περισσότερα συγκροτήματα παίζουν μουσική σε χώρους οι οποίοι είναι ουσιαστικά αθλητικοί χώροι. Είναι γήπεδα και αρένες. Είναι κατασκευασμένα για αθλήματα. Δεν είναι φτιαγμένα για τη μουσική, δεν είναι φτιαγμένα για την τέχνη. Το MSG Sphere χτίστηκε για καθηλωτικές εμπειρίες στον κινηματογράφο και την μουσική. Δεν φτιάχτηκε για αθλητισμό, δεν μπορείτε να έρθετε εδώ και να δείτε έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν ηχεία. Όλο το κτίριο είναι ένα ηχείο. Οπότε, όπου κι αν βρίσκεστε, έχετε τέλειο ήχο και αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή».
 

Παρακολουθήστε παρακάτω στιγμιότυπα από τους U2 να ερμηνεύουν το «Where The Streets Have No Name» σε μια συναυλία στο Παρίσι από το 2015.
 

Video Url