Δείτε μερικά από τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα της ροκ, φτιαγμένα από τουβλάκια Lego

Instagram @uvupv

Ο λάτρης της ροκ μουσικής και καλλιτέχνης Adnan Lotia, επανασχεδίασε μερικά από τα πιο θρυλικά εξώφυλλα δίσκων, συμπεριλαμβανομένων των Metallica, Motörhead και Black Sabbath χρησιμοποιώντας Lego.

Τα Lego σήμερα είναι πιο δημοφιλή από ποτέ, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Είναι ένα δημιουργικό, αλλά και εθιστικό χόμπι για όλες τις ηλικίες και την περιέργεια μας κέντρισε πραγματικά, όταν εντοπίσαμε το έργο του «κατασκευαστή πλαστικών», Adnan Lotia, ο οποίος αναδημιούργησε έναν εντυπωσιακό αριθμό κλασσικών εξωφύλλων χρησιμοποιώντας τα διάσημα πλαστικά τουβλάκια Lego.

Η σελίδα του στο Instagram έχει πάνω από 450 αναρτήσεις και περιλαμβάνει αναδημιουργίες εξωφύλλων, όπως το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των Black Sabbath, το Badmotorfinger των Soundgarden και το αμφιλεγόμενο Load των Metallica (δείτε τα παρακάτω).

«Αντιμετωπίζω αυτό το συγκεκριμένο project ως τον καθημερινό μου διαλογισμό», λέει ο Adnan στο Album Cover Hall of Fame. «Ακούω τη μουσική, μαθαίνω για την τέχνη και δημιουργώ ένα γρήγορο σκίτσο για να τιμήσω τον καλλιτέχνη. Επειδή βασίζομαι στο σχέδιο κάποιου άλλου, εισάγω τη δημιουργικότητά μου όταν επιλέγω ποια τουβλάκια Lego θα χρησιμοποιήσω. Πριν ξεκινήσω, εξετάζω το εξώφυλλο για να δω αν είναι συμβατό με τα Lego και δίνω προσοχή στα κομβικά σημεία του σχεδίου που θα μπορούσαν να τονισθούν με τα τουβλάκια. Προσπαθώ να χτίσω όσο το δυνατόν περισσότερα στο μυαλό μου προτού καν ξεκινήσω την συναρμολόγηση».

Αφού χρησιμοποίησε τα Lego για να κάνει επίδειξη τις ιδέες και τις αρχές της δημιουργικής μηχανικής στους μαθητές του, ο Adnan αισθάνθηκε περιορισμένος από τα κομμάτια της συλλογής του. Το 2020, άρχισε να χρησιμοποιεί ψηφιακά Lego για να ζωντανέψει τα εξώφυλλα των άλμπουμ.

«Επειδή τα ψηφιακά Lego είναι δωρεάν, απεριόριστα και δεν καταλαμβάνουν καθόλου φυσικό χώρο, θα μπορούσα να δημιουργήσω πρωτότυπες κατασκευές γρήγορα και αποτελεσματικά», εξηγεί. «Είναι επίσης πολύ καλό να μπορείς να δουλεύεις με ψηφιακά τουβλάκια σε ιδανικές συνθήκες με τέλειο φωτισμό».

Δείτε τη σελίδα του στο Instagram και ετοιμαστείτε να βγάλετε τα παλιά σας Lego από την ντουλάπα. Και αν νομίζετε ότι τα Lego είναι ξεπερασμένα, το 2022 η εταιρία είχε έσοδα 9,28 δισεκατομμύρια δολάρια.