Ο Lil Uzi Vert ρίχνει τον Morgan Wallen από την κορυφή, με το πρώτο Νο. 1 Rap άλμπουμ του 2023

Instagram @liluzivert

Ο Lil Uzi Vert κατάφερε να αγγίξει την πρώτη θέση στο Billboard 200 φέτος, με το ραπ άλμπουμ του, «Pink Tape», γκρεμίζοντας το «One Thing at a Time» του country καλλιτέχνη, Morgan Wallen, μετά από 15 μη-συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή. Σύμφωνα με το Billboard, η τελευταία μουσική απόπειρα του ράπερ, πούλησε 167.000 άλμπουμ στις ΗΠΑ μέχρι και τις 6 Ιουλίου.

Το «Pink Tape» είναι το πρώτο ραπ άλμπουμ που φθάνει στην πρώτη θέση φέτος, μετά το «Heroes & Villains» του Metro Boomin τον Δεκέμβριο του 2022. Το κενό των 29 εβδομάδων μεταξύ των δύο ραπ άλμπουμ είναι το μεγαλύτερο, από το 1993, όταν το «The Predator» του Ice Cube ακολούθησε το «Black Sunday» των Cypress Hill, 34 εβδομάδες αργότερα.

 

Video Url

 

Ο Uzi έχει πλέον τρία στούντιο άλμπουμ στην Νο. 1 θέση. To «Pink Tape» είχε προηγηθεί του «Luv Is Rage 2» το 2017 και του «Eternal Atake» το 2020. 

Αποδεικνύοντας ότι η χρήση της ρατσιστικής λέξης που ξεκινάει από “n” δεν έβλαψε την καριέρα του Wallen το 2021, το «One Thing at a Time» έχει καταγράψει τις περισσότερες εβδομάδες στη Νο. 1 θέση, από τότε που το «21» της Adele έκατσε 24 μη-συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή των charts, από το 2011 έως το 2012. 

Την επόμενη εβδομάδα ωστόσο, η επανακυκλοφορία του «Speak Now» από την Taylor Swift αναμένεται να πάρει την πρώτη θέση, με διαφορά. Σύμφωνα με το HitsDailyDouble, το άλμπουμ αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 650.000 αντίτυπα, αποτρέποντας για άλλη μια φορά τον Wallen από το να προσθέσει άλλη μια εβδομάδα στην κορυφή.

 

Video Url