Συναυλία του Noel Gallagher στην Νέα Υόρκη διακόπηκε μετά από απειλή για βόμβα

Instagram @themightyi

Συναυλία του Noel Gallagher διακόπηκε το Σαββατοκύριακο στα μέσα της παράστασης, μετά από απειλή για βόμβα στο χώρο, λίγο πριν ο τραγουδιστής ανέβει στη σκηνή.

 

Ο πρώην κιαθρίστας των Oasis επρόκειτο να εμφανιστεί με το συγκρότημα του, High Flying Birds, στο Saratoga Performing Arts Centre της Νέας Υόρκης μαζί με τους Garbage και τους Metric, το βράδυ του Σαββάτου, όταν συνέβη το περιστατικό.

Σύμφωνα με το guitar.com, ένα μήνυμα εμφανίστηκε στην οθόνη μετά την εμφάνιση των Garbage, που έλεγε: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή τη στιγμή, θα χρειαστεί να εκκενώσουμε τον χώρο. Σας ζητάμε να προχωρήσετε ήρεμα στην πλησιέστερη ΕΞΟΔΟ. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες του προσωπικού και των αστυνομικών. Για την ασφάλεια όλων, παρακαλούμε να ΜΗ βιάζεστε. Ευχαριστώ για την συνεργασία».

Αν και οι διοργανωτές δεν αποκάλυψαν τον λόγο της εκκένωσης εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία του State Park της Νέας Υόρκης εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα στη σελίδα της στο Facebook, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρχε απειλή για βόμβα και ότι η υπόθεση διερευνάται ως «τρομοκρατική ενέργεια».

«Για λόγους ασφαλείας, η συναυλία στο Saratoga Performing Arts Center διακόπηκε στις 21:40 και οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία απομακρύνθηκαν χωρίς επεισόδια», ανέφερε η αστυνομία. «Τα αστυνομικά σκυλιά Κ9 ολοκλήρωσαν σάρωση του χώρου μετά την έξοδο του πλήθους, με αρνητικά αποτελέσματα».

Εν τω μεταξύ, οι Garbage αναφέρθηκαν στην εκκένωση της συναυλίας σε μια σειρά από tweets το Σάββατο το βράδυ, γράφοντας: «Αγάπη σε όλους τους θαυμαστές στο σόου μας στο Saratoga Springs απόψε. Προσευχόμαστε να είστε όλοι ασφαλείς και υγιείς. Αυτό είναι τρελό».

 

 

«Δεν έχουμε ιδέα τι συνέβη απόψε. Απλώς τους εκκενώσαμε όλους και ανησυχούσαμε για σας. Λυπόμαστε που δεν έχουμε πραγματικές πληροφορίες. Μόλις μας είπαν ότι έγινε έκτακτη εκκένωση».

Ο Gallagher, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κοινή περιοδεία με τους Garbage, δεν έχει ακόμη σχολιάσει το περιστατικό. Για την ώρα, αν και οι υποψίες όλων πέφτουνε πάνω στον αδερφό του Noel, Liam Gallagher, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος για την απειλή της βόμβας.