Ο κιθαρίστας των Journey, George Tickner πέθανε στα 76 του

Ο George Tickner, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού κλασικού ροκ συγκροτήματος Journey, πέθανε σε ηλικία 76 ετών, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Neal Schon.

«Αναπαύσου ειρηνικά, Dr George Tickner. Θα μας λείψεις πάρα πολύ», έγραψε ο Schon στο Facebook. Ο Schon δημοσίευσε επίσης: «Αγαπητέ George… Το Of a Lifetime εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια. RIP αδελφέ. God Speed».

 

Οι Journey σχηματίστηκαν το 1973 από τον κιθαρίστα Schon, μαζί με τον μπασίστα Ross Valory, τον τραγουδιστή Gregg Rolie και τον ντράμερ Prairie Prince (αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Aynsley Dun ). Ο ίδιος ο Tickner έγινε μέλος των Journey από τον manager της μπάντας, Herbie Herbert, ο οποίος διηύθυνε το προηγούμενο συγκρότημα του Tickner, τους Frumious Bandersnatch.

 

 

Ενώ οι Journey είναι περισσότερο γνωστοί για τις κλασικές ροκ ραδιοφωνικές επιτυχίες τους, το γκρουπ ξεκίνησε παίζοντας στην πραγματικότητα progressive rock, πριν ο τραγουδιστής Steve Perry ενταχθεί στο συγκρότημα. Το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ των Journey του 1975 χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των prog κύκλων και είναι το μόνο LP των Journey που έχει τον Tickner στην κιθάρα πριν αποχωρήσει για να πάρει Ph.D. από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Μετά την σύντομη θητεία του στους Journey, ο Tickner δεν ασχολήθηκε και πολύ με τη μουσική βιομηχανία, αν και άνοιξε ένα στούντιο ηχογράφησης, το The Hive και συμμετείχε σε ένα σύντομο project που ονομάζεται VTR με τους Valory και Stevie "Keys" Roseman. Ο Tickner συμμετείχε επίσης στο reunion των Journey το 2005 στην τελετή ένταξής τους στο Hollywood Walk of Fame.

 

 

 

Video Url