«Δεν είμαι μισογύνης», δήλωσε ο Nick Cave σε όσους τον κατηγορούν ότι το «Murder Ballads» ήταν βίαιο προς τις γυναίκες

Instagram @nickcaveofficial

Ο Nick Cave δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν είναι μισογύνης, καθώς απάντησε σε κατηγορίες ότι το άλμπουμ του «Murder Ballads» ήταν βίαιο προς τις γυναίκες.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1996 από το προσωπικό του συγκρότημα, Nick Cave And The Bad Seeds και είπε ότι είναι χαρούμενος που η μουσική του έχει την ικανότητα να «εξοργίζει το κοινό», εξηγώντας ότι το LP ήταν βίαιο όχι μόνο προς τις γυναίκες, αλλά προς όλους.

Μιλώντας στο «The Louis Theroux Podcast», είπε: «Σε κάποιους από τους πρώτους μου στίχους με το συγκρότημα The Birthday Party ή στον δίσκο Murder Ballads, υπήρχε βία κατά των γυναικών, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε βία προς όλους. Ήταν απλώς βίαιοι δίσκοι. Υπήρχαν ηρωικές γυναίκες, γυναίκες δολοφόνοι και πολλά άλλα πράγματα σε αυτόν τον δίσκο, καθώς και βίαια τραγούδια πριν από αυτόν. Αλλά, εγώ προσωπικά δεν είμαι μισογύνης. Δεν έχω τέτοιες τάσεις, αλλά μου άρεσε εκείνη την εποχή να γράφω τραγούδια που ήταν βίαια. Μου άρεσε να γράφω για βίαια πράγματα με τον ίδιο τρόπο που αρέσει σε έναν συγγραφέα θρίλερ να γράφει για τέτοια θέματα».

Μεγαλωμένος την ίδια εποχή με την άνοδο της punk κουλτούρας, ο Nick Cave μίλησε επίσης για τη λογοκρισία στην τέχνη και είπε ότι «το νούμερο ένα πράγμα που έκαναν οι punks, ήταν να αμφισβητήσουν την καλοσύνη και τις αρετές των ανθρώπων.

Και πρόσθεσε: «Aν θέλουμε να περάσουμε την τέχνη μέσα από ένα πολιτικά ορθό κόσκινο και αφαιρέσουμε όλα τα προβληματικά κομμάτια, αυτό που παίρνουμε στο τέλος είναι απλώς κάτι το βαρετό, το αδιάφορο και το ηθικά προφανές».

 

Video Url