Οι ταραχές στην Γαλλία ανάγκασαν πολλά μουσικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις να ακυρωθούν

Instagram @TF1

Μουσικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στη Γαλλία αναγκάστηκαν να ακυρωθούν, λόγω των συνεχιζόμενων ταραχών σε όλη τη χώρα.

Οι ταραχές ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 17χρονου από την αστυνομία, στο Ναντέρ του Παρισιού.

Από τον θάνατο του εφήβου, γνωστός μόνο ως Nahel M, χιλιάδες άνθρωποι ξεσηκώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία, με τις ταραχές να εξαπλώνονται από το Ναντέρ σε άλλα προάστια του Παρισιού, καθώς και σε πόλεις όπως η Τουλούζη, η Ντιζόν και η Λιλ.

Μετά από την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεκάδες πυρκαγιές και χιλιάδες συλλήψεις, πολλές μουσικές εκδηλώσεις αναγκάστηκαν να ακυρωθούν. Το φεστιβάλ «Madame Loyale» που επρόκειτο να διεξαχθεί την 1η Ιουλίου στο Παρίσι ακυρώθηκε, ανακοινώνοντας ότι ήταν «αδύνατο» να συνεχιστεί μετά τα βίαια επεισόδια, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην λειτουργούν.

Το φεστιβάλ στο οποίο επρόκειτο να εμφανισθούν οι Mind Against, Âme, Trikk και άλλοι, σχεδιάζει να ανακοινώσει νέες ημερομηνίες μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα και αξιολογηθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Η διήμερη εκδήλωση «The Beat and Beer Festival» στο Montrouge λίγο έξω από το Παρίσι, επρόκειτο να φιλοξενήσει τους Celyon, René Danger και Futuro, αλλά ακυρώθηκε και αυτό, καθώς η πόλη του Malakoff πήρε την απόφαση να ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Το «Beat and Beer Festival» αναφέρει στη δήλωσή του: «Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τις συνθήκες θανάτου του Nahel και γενικά από το σκοτεινό πολιτικό κλίμα. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων της αστυνομικής βίας».

Σύμφωνα με το Resident Advisor, τo παριζιάνικo πάρτι Silence Ça Rave της Feel Free Records, η βραδιά Insomnia της 100Canap και η τελευταία μέρα του 11ου φεστιβάλ Fnac Live που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, επίσης ακυρώθηκαν.