Ο George Michael για το αγαπημένο του άλμπουμ: «Η καλύτερη τραγουδίστρια που έχω ακούσει σε όλη μου την καριέρα»

Instagram @georgemofficial

Με καταγωγή από την Αγγλία, η Amy Winehouse είχε όλη την ψυχή των blues των περασμένων δεκαετιών. Όταν ακούς τραγούδια όπως το «Me and Mr Jones» ή το «Tears Dry On Their Own», είναι εύκολο να δεις μια γυναίκα προορισμένη να γίνει θρύλος της μουσικής.

Την εποχή που το άλμπουμ της «Back to Black» άρχισε να κάνει πάταγο, ο George Michael ήταν ήδη φανατικός θαυμαστής της, δηλώνοντας σε μια συνέντευξή του στο BBC, «Αυτή είναι η καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια που έχω ακούσει σε όλη μου την καριέρα… και μια από τις καλύτερες συνθέτριες».  Παρά το γεγονός ότι είχε ήδη γίνει σούπερ σταρ και οι συνάδελφοί της είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για αυτήν, ήταν ήδη φανερό ότι βάδιζε σε ένα αρκετά σκοτεινό μονοπάτι.

Με τραγούδια όπως το «Rehab» να είναι αυτοβιογραφικά, η προσωπική ζωή της Amy άρχισε να βγαίνει όλο και πιο εκτός ελέγχου. Στην ίδια συνέντευξη, ο Michael προσπάθησε να την προειδοποιήσει για τις παγίδες που έρχονται με τη φήμη, λέγοντας: «Το μόνο που μπορώ να σε παρακαλέσω, είναι να καταλάβεις πόσο λαμπρή είσαι και σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον και ξέρω ότι μπορείς να ξεπεράσεις τα media. Δεν ξέρω αν μπορεί να ξεπεράσει κάποια άλλα πράγματα, αλλά είναι ένα φανταστικό ταλέντο και πρέπει να τη στηρίξουμε».

Αν και οι δηλώσεις του George Michael μπορεί να ήταν δικαιολογημένες, ήρθαν πολύ αργά για τη Winehouse. Μη μπορώντας να αντέξει την πίεση της φήμης, η Amy Winehouse βυθίστηκε βαθύτερα στις καταχρήσεις, πίνοντας μέχρι θανάτου και το 2011 εντάχθηκε στο λεγόμενο «27 Club».

Αν και έφυγε από την ζωή τόσο απότομα, η κληρονομιά της μπορεί ακόμα να γίνει αισθητή σε κάθε τραγούδι της, με καλλιτέχνες όπως η Adele και η Billie Eilish να την αναφέρουν ως βασική τους επιρροή. 

 

Video Url