Tracy Chapman: Η πρώτη μαύρη γυναίκα που άγγιξε την Νο. 1 θέση ως η μοναδική συνθέτρια σε country τραγούδι

Wikimedia Commons / Hans Hillewaert

Η Tracy Chapman έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα στην ιστορία, ως η μοναδική συνθέτρια τραγουδιού το οποίο έγινε Νο. 1 country επιτυχία, χάρη στη διασκευή του «Fast Car» του 1988 από τον Luke Combs. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή των Country Airplay Charts του Billboard.

Όπως σημειώνει το Rolling Stone, η Chapman είναι μόλις η τέταρτη μαύρη γυναίκα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο με ένα country τραγούδι. Οι υπόλοιπες είναι η Alice Randall, η οποία συνέγραψε το single της Trisha Yearwood το 1994 «XXX's and OOO's (An American Girl)», η Ester Dean, η οποία συνέγραψε το «Champagne Night» των Lady A το 2020 και η Tayla Parx, η οποία συνέγραψε το τραγούδι των Dan+Shay του 2021, «Glad You Exist».

Η εκδοχή του Combs στο «Fast Car» είναι το δεύτερο σινγκλ από το τελευταίο του άλμπουμ, «Gettin' Old». Αυτήν την εβδομάδα, βρίσκεται στο Νο. 2 του Hot 100.

«Θυμάμαι όταν άκουσα αυτό το τραγούδι με τον πατέρα μου στο φορτηγό του, όταν ήμουν πιθανώς τεσσάρων ετών», είπε πρόσφατα ο Combs στο Music Mayhem. «Είχε μια κασέτα, και είχαμε αυτό το παλιό καφέ Ford Camper. Κυκλοφορούσαμε με αυτό το φορτηγάκι και είχε ένα κασετόφωνο εκεί μέσα και εγώ έχω ακόμη την αυθεντική κασέτα — μου την έφερε ο πατέρας μου πριν από μερικά χρόνια».

Εκτός από τον Luke Combs, το «Fast Car» έχει διασκευασθεί από πάρα πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Sam Smith και Jamila Woods. Μπορείτε να ακούσετε τον σταρ της country να το ερμηνεύει κατά τη διάρκεια της περσινής του παγκόσμιας περιοδείας, όπως και το αυθεντικό κομμάτι της Tracy Chapman.

 

Video Url

 

 

Video Url