Το «Dancing Queen» των Abba είναι το καλύτερο χορευτικό κομμάτι όλων των εποχών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Instagram @abba

«Dancing Queen» - Το θρυλικό ποπ τραγούδι, το οποίο πέρασε έξι εβδομάδες στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1976, θεωρείται εδώ και δεκαετίες ως η απόλυτη επιτυχία της ντίσκο.

Είτε πρόκειται για γενέθλια είτε για γάμο, το σουηδικό συγκρότημα, που κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1974 με το κομμάτι «Waterloo», είναι μέρος της λίστας αναπαραγωγής κάθε καλού DJ.

Με τον καιρό, το τραγούδι, που γράφτηκε από τα μέλη των Abba, Benny Andersson και Bjorn Ulvaeus, έχει αποκτήσει την φήμη ως ένα από τα καλύτερα ποπ τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, ξεπερνώντας την Whitney Houston και τους Queen.

Σε μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το βρετανικό site αγοραπωλησίας αυτοκινήτων «We Buy Any Car», ζητήθηκε από 2.000 άτομα να ονομάσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια για πάρτι, με το «Dancing Queen» να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Με συνολική ψήφο 41%, πήρε την πρώτη θέση από το σινγκλ των Dexys Midnight Runners του 1982, «Come On Eileen», το οποίο ήταν νούμερο ένα για τέσσερις εβδομάδες.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε το «I Wanna Dance With Somebody» της Whitney Houston, του 1987. Η λίστα περιλάμβανε επίσης πολλές επιτυχίες του 21ου αιώνα, με το «Uptown Funk» του Bruno Mars και του Mark Ronson δίπλα στο «Happy» του Pharrell Williams και στο «Sex on Fire» των Kings of Leon.

Υπήρχαν επίσης συμμετοχές από κομμάτια όπως το «Living On a Prayer» του Boni Jovi, το «Don’t Stop Me Now» των Queen, το «It’s Raining Men» των The Weather Girls και το «Single Ladies» της Beyoncé.

Ο Richard Evans, εκπρόσωπος του «We Buy Any Car», δήλωσε σχετικά με τη δημοσκόπηση: «Αυτό δείχνει πόσο λατρεύουμε να χορεύουμε με κλασικά τραγούδια από τις δεκαετίες του '70 και του '80. Αυτά τα τραγούδια είναι ακόμα δημοφιλή σε διαφορετικές γενιές».

 

Video Url