Η Dolly Parton αποκαλύπτει τις σκέψεις της για την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική βιομηχανία

Instagram @dollyparton

Μιλώντας σε μια συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, η 77χρονη Dolly Parton μίλησε για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική βιομηχανία.

Η θρυλική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός βρέθηκε στο Four Seasons Hotel στις 29 Ιουνίου ενόψει της κυκλοφορίας του νέου της άλμπουμ «Rockstar», που θα βγει στις 17 Νοεμβρίου. Το LP κυκλοφορεί μέσω της Butterfly Records και περιλαμβάνει μια σειρά από special guests, όπως ο Paul McCartney στο ίδιο κομμάτι με τον Ringo Starr.

Όταν ρωτήθηκε για την τεχνητή νοημοσύνη, η Parton είπε: «Πρέπει να αποφασίσω με πόσα από αυτά τα πράγματα υψηλής τεχνολογίας θέλω να ασχοληθώ, διότι δεν θέλω να αφήσω την ψυχή μου εδώ σε αυτή τη γη. Νομίζω ότι με την χρήση της ΑΙ θα μείνω εδώ για πάντα και θα βρεθούν τρόποι για να με κρατήσουνε εδώ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Belfast Telegraph, η Parton σχολίασε χαριτολογώντας ότι όποια «νοημοσύνη» και αν είχε και «τα πάντα» πάνω της είναι τεχνητά ενισχυμένα.

Επιπλέον, η αμερικανίδα τραγουδίστρια εξήγησε επίσης γιατί δέχτηκε την ένταξή της στο Rock and Roll Hall of Fame, αφού αρχικά ανακοίνωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να το κάνει. «Δεν ήθελα να δεχτώ αυτή την τιμή, γιατί δεν πίστευα ότι την είχα κερδίσει. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που στράφηκα στην ροκ μουσική», είπε.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Entertainment Tonight, η Parton αποκάλυψε ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Mick Jagger στο τελευταίο της δίσκο, «Rockstar» παρά τις καλύτερες προσπάθειές της. «Δεν δέχτηκε τελικά», είπε. «Αλλά, αγαπώ τον Mick ό,τι κι αν γίνει. Θα εξακολουθώ να τον κυνηγάω όλα τα χρόνια. Γιατί πάντα τον λάτρευα».

Δείτε το «World On Fire» από την τελετή απονομής των Βραβείων ACM παρακάτω.

 

Video Url