Madonna: Οι 20 καλύτερες ατάκες από τη βασίλισσα της ποπ

Facebook @Madonna

Φίλοι και θαυμαστές της Madonna στέλνουν ευχές στη βασίλισσα της ποπ, αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά από μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη.

Η 64χρονη τραγουδίστρια αναγκάστηκε μάλιστα να αναβάλει την επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία της «Celebration», όσο αναρρώνει από την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, που εκτείνεται για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, η καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχει κερδίσει εκατοντάδες βραβεία και επαίνους για τα εντυπωσιακά της κατορθώματά. 300 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, καταξιωμένο fashion idol, κινηματογραφικοί ρόλοι σε πολλές ταινίες (μερικές επιτυχημένες, άλλες όχι τόσο) και άπειρα εξώφυλλα σε περιοδικά.

Είναι επίσης μια καλλιτέχνης που πάντα έχει κάτι να πει και σίγουρα ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της για ζητήματα που έχουν να κάνουν από την μουσική και την τέχνη μέχρι τον ρατσισμό, την ισότητα των φύλων ή την θρησκεία.

Έχοντας αυτό κατά νου, συγκεντρώσαμε τις 20 καλύτερες ατάκες της και σας τις παρουσιάζουμε:

«Έχω τον ίδιο στόχο που είχα από τότε που ήμουν κορίτσι. Θέλω να κυβερνήσω τον κόσμο»

«Είμαι σκληρή, είμαι φιλόδοξη και ξέρω ακριβώς τι θέλω. Αν αυτό με κάνει σκύλα, τότε ok»

«Θεωρώ τον εαυτό μου performer. Μισώ να με αποκαλούν ποπ σταρ. Το μισώ»

«Άκου, όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώμη μου»

«Αγαπώ τα άλογα. Νομίζω ότι μπορεί να ήμουν ένας από τους ιππότες του Ερρίκου VIII σε μια προηγούμενη ζωή, ιππεύοντας μέσα από ένα μεγάλο δάσος»

«Στο μάθημα τέχνης, ζωγράφιζα ανθρώπους γυμνούς όλη την ώρα και οι καλόγριες δασκάλες μου έλεγαν ότι έπρεπε να τους βάλω ρούχα. Έτσι απλά τράβηξα γραμμές γύρω από το σώμα τους. Διαφανή ρούχα»

«Μισώ την ευγενική συζήτηση. Μισώ όταν οι άνθρωποι στέκονται τριγύρω και λένε: Γεια, πώς είσαι; Μισώ τις λέξεις που δεν έχουν λόγο ή νόημα. Επίσης, μισώ όταν οι άνθρωποι καπνίζουν σε ασανσέρ και σε κλειστούς χώρους. Είναι τόσο αγενές»

«Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πουν αυτό που θέλουν. Γι' αυτό ποτέ δεν παίρνουν αυτό που θέλουν»

«Πήγα στη Νέα Υόρκη. Είχα ένα όνειρο. Ήθελα να γίνω σταρ. Δεν ήξερα κανέναν. Ήθελα να χορέψω. Ήθελα να τραγουδήσω. Ήθελα να κάνω όλα αυτά τα πράγματα. Ήθελα να κάνω τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Ήθελα να γίνω διάσημη. Ήθελα να με αγαπούν όλοι. Δούλεψα πολύ σκληρά και το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα»

«Όταν έχεις αμφιβολίες, συμπεριφέρσου σαν Θεός»

«Για να πάρω την έγκριση του κόσμου, αναγκάστηκα και διέπρεψα παντού»

«Όταν πεινάω, τρώω. Όταν διψάω, πίνω. Όταν θέλω να πω κάτι, το λέω»

«Είμαι το δικό μου πείραμα. Είμαι το δικό μου έργο τέχνης»

«Ενθαρρύνω τους ανθρώπους, είτε είναι επαγγελματίες είτε όχι, να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να εκφραστούν, για να ξεκινήσουν μια συζήτηση, για να ξεκινήσουν το πάρτι»

«Μερικές φορές νομίζω ότι γεννήθηκα για να αποδείξω το όνομά μου. Πώς θα μπορούσα να είμαι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που λέει το όνομά μου: Madonna. Ή θα είχα καταλήξει καλόγρια ή αυτό που είμαι τώρα»

«Για μένα, η όλη διαδικασία του να είσαι μια πινελιά στον πίνακα κάποιου άλλου, είναι αρκετά δύσκολη»

«Πάντα πίστευα ότι έπρεπε να μου φέρονται σαν σταρ»

«Θέλω να είμαι σαν τον Gandhi, τον Martin Luther King και τον John Lennon … αλλά θέλω να μείνω ζωντανή»

«Αν ήμουν ξανά κορίτσι, θα ήθελα να είμαι σαν τους θαυμαστές μου, θα ήθελα να είμαι σαν τη Madonna»

«Τώρα που τράβηξα την προσοχή όλων σας, τι έχω να πω;»