Τα 10 μεγαλύτερα σε διάρκεια μουσικά άλμπουμ όλων των εποχών

Untitled #305 [Seven Nights]» Francisco López.

Ενώ η μέση διάρκεια ενός άλμπουμ είναι περίπου 45 λεπτά, δεν υπάρχει κανόνας στο πόσο μπορεί να διαρκεί ένας δίσκος. Πολλά διάσημα άλμπουμ είναι λιγότερο από 30 λεπτά, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη μπορεί να είναι σύντομη και περιεκτική. Ωστόσο, πολλοί καλλιτέχνες έχουν δοκιμάσει την τύχη τους με τεράστιας διάρκειας άλμπουμ, από τον Kamasi Washington μέχρι τους The Clash.

Ωστόσο, ορισμένοι μουσικοί απλά δεν μπορούν να συγκρατηθούν, με τραγούδια που κρατάν δεκάδες ώρες, με τους θαυμαστές τους να μην έχουν ολόκληρη μέρα για να τα ακούσουν. Το κάνουν επίτηδες σαν κάποιου είδους τεστ αντοχής ή όντως πρόκειται για τέχνη;

Οι πρωταθλητές σε αυτή την κατηγορία είναι οι αμερικάνοι, Bull of Heaven, μια πειραματική μπάντα που κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο άλμπουμ που έγινε ποτέ. Το έργο, που δημιουργήθηκε από τους Clayton Counts και Neil Keener, με τον ακόμα πιο περίεργο τίτλο «310: ΩΣPx0(2^18×5^18)p*k*k*k» το 2014, είναι διάρκειας 3.343 ετών, ακολουθούμενο από 48 μηδενικά. Το πώς πέτυχαν ένα τέτοιο κατόρθωμα είναι αρκετά μπερδεμένο.

 

Ο Neil Keener και ο Clayton Counts των Bull of Heaven 

Και σαν μην φτάνουν όλα αυτά, είναι υπεύθυνοι και για το δεύτερο μεγαλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών, το «209: Blurred With Tears and Suffering Beyond Hope» του 2010, το οποίο έχει διάρκεια μόνο εξήμισι μήνες.

Μιλώντας για την μουσική τους, το συγκρότημα είπε στο Musique Machine, «Περιέργεια, παραλογισμός, παραφροσύνη. Τεχνικά, απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά από ό,τι μπορεί να αντιληφθεί ο κόσμος. Αυτό το έργο έχει εξελιχθεί σε ένα είδος ημι-ψευδώνυμης συλλογικότητας (ή συλλογής) επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από πειραματισμούς πάνω στην γραμμικότητα και την απροσδιοριστία».

«Η κατασκευή αυτών των κομματιών συχνά δεν διαφέρει πολύ από τη συγγραφή ενός τραγουδιού. Η παραγωγή είναι σχεδόν ίδια. Είναι είτε γραμμένο, είτε αυτοσχέδιο και το ανακατασκευάζουμε μέχρι να βγει σωστό», πρόσθεσαν.

Το άλμπουμ των Bull of Heaven του 2008, «045: The Wicked Cease From Struggling» είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δίσκος που έχει γραφτεί ποτέ, συνολικής διάρκειας επτά ημερών. Δυστυχώς, έχασαν την τρίτη θέση από τους πειραματικούς Αμερικανούς μουσικούς Negativland, των οποίων το άλμπουμ του 2015, «Over the Edge Radio Archive», έχει διάρκεια τεσσεράμισι μήνες.

Ένα άλλο άλμπουμ ρεκόρ που βρίσκεται στη λίστα με τα μεγαλύτερα άλμπουμ σε διάρκεια όλων των εποχών είναι το 56ωρο «Untitled #305 [Seven Nights]» του ισπανού avant-garde καλλιτέχνη, Francisco López. Το άλμπουμ, διαθέσιμο ως κάρτα SD, περιγράφηκε από τον πειραματικό μουσικό ως «επτά στοιχειωμένες νύχτες διευρυμένου χρόνου και απόκρυφου ηχητικού χώρου. Μια εξερεύνηση σε βαθιές σφαίρες ακουστικής λεπτότητας και ασάφειας. Ανοιχτό στην ακουστική δημιουργικότητα, σε μοτίβα ύπνου και στα όνειρα του ακροατή. Ένα κομμάτι που θολώνει τα όρια μεταξύ σύνθεσης και ηχητικού περιβάλλοντος».

Ανακαλύψτε παρακάτω τα δέκα μεγαλύτερα σε διάρκεια άλμπουμ όλων των εποχών:

  1. 310: ΩΣPx0(2^18×5^18)p*k*k*k – Bull of Heaven (3.343 x 1048 χρόνια)
  2. 209: Blurred With Tears and Suffering Beyond Hope – Bull of Heaven (εξίμηση μήνες)
  3. Over the Edge Radio Archive – Negativland (τεσσεράμιση μήνες)
  4. 045: The Wicked Cease From Struggling – Bull of Heaven (επτά ημέρες)
  5. Untitled #305 [Seven Nights] – Francisco López (56 ώρες)
  6. Das 6-Tage-Spiel des Orgien Mysterien Theaters – Hermann Nitsch (48 ώρες και 23 λεπτά)
  7. 22.2: Digital Pianist’s 30+ Hours Relaxation Improvisation For You – RINGEX PIANIST (34 ώρες και 11 λεπτά)
  8. Soulnessless – Terre Thaemlitz (32 ώρες και 14 λεπτά)
  9. The Noise – Hijokaidan (27 ώρες και 29 λεπτά)
  10. 中国民族器乐典藏 (Treasures of Chinese Instrumental Music) – Various Artists (25 ώρες και 48 λεπτά)

 

Ακούστε ένα μικρό δείγμα από την δουλειά των Bull of Heaven παρακάτω:

 

Video Url