The Falling Sky: Ακούστε το νέο single των Greta Van Fleet από το επερχόμενο άλμπουμ τους, Starcatcher

Instagram @gretavanfleet

Οι Greta Van Fleet μοιράζονται το νέο τους κομμάτι, «The Falling Sky», το τελευταίο τους σινγκλ από το επερχόμενο άλμπουμ «Starcatcher», που θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου μέσω της Lava/Republic/EMI.

Το «The Falling Sky» ακολουθεί τα κομμάτια «Farewell For Now», «Sacred The Thread» και «Meeting The Master» που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Μιλώντας για το νέο κομμάτι, ο frontman Jake Kiszka εξηγεί: «Ένας ακλόνητος πολεμιστής που διεξάγει την ατελείωτη, αιώνια και μάταιη μάχη για τη σωτηρία της ψυχής του. Αυτά ήταν τα στοιχεία συμβολισμού που συνδέονται με αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι. Ουσιαστικά, η μοίρα μας είναι σφραγισμένη, όπως τα αστέρια που πέφτουν από τον παντοδύναμο ουρανό στη γη. Αυτή η φιλοσοφία μεταφέρεται στην ιστορία ενός μπλουζμαν, στο σταυροδρόμι του σύμπαντος».

Το «Starcatcher» ηχογραφήθηκε με την βοήθεια του Dave Cobb στα RCA Studios του Nashville και βρίσκει το συγκρότημα να εξερευνά «τη δυαδικότητα της φαντασίας έναντι της πραγματικότητας και την αντίθεση μεταξύ φωτός και σκότους».

«Είχαμε αυτή την ιδέα και θέλαμε να πούμε αυτές τις ιστορίες για να χτίσουμε ένα καινούργιο σύμπαν», λέει ο ντράμερ Danny Wagner. «Θέλαμε να εισάγουμε χαρακτήρες και μοτίβα και όλες αυτές τις ιδέες που προέκυψαν εδώ και εκεί σε όλη την καριέρα μας σε αυτόν τον κόσμο. Όταν φαντάζομαι τον κόσμο του Starcatcher, σκέφτομαι το σύμπαν», εξηγεί ο μπασίστας Sam Kizska. «Με κάνει να αναρωτιέμαι: Από πού ήρθαμε; Ή τι κάνουμε εδώ; Και ερωτήματα όπως: Τι είναι αυτή η συνείδηση που έχουμε και από πού προήλθε».

«Δεν χρειαζόταν πραγματικά να πιεστούμε όταν ετοιμάζαμε το άλμπουμ, διότι όσα συνέβησαν στο στούντιο ήταν πολύ ενστικτώδη», πρόσθεσε ο Jake Kizska. «Αν μη τι άλλο, ο δίσκος είναι η προοπτική μας και συνοψίζει το πού βρισκόμαστε ως ομάδα και ατομικά ως μουσικοί».

Αργότερα αυτό το καλοκαίρι, οι Greta Van Fleet θα βγουν στον δρόμο για την παγκόσμια περιοδεία τους, που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου στο Bridgestone Arena του Νάσβιλ.

Μπορείτε να ακούσετε το «The Falling Sky» παρακάτω:

 

Video Url