«My Heart Will Go On»: Το τραγούδι της Celine Dion από το soundtrack του Τιτανικού έγινε ξανά διάσημο

Instagram @celinedion, oceangate

Από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση ότι το υποβρύχιο Titan της Ocean Gate είχε χαθεί κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, το πασίγνωστο τραγούδι της Celine Dion, «My Heart Will Go On» από το soundtrack της ταινίας του James Cameron, έχει δει μια δραματική άνοδο σε streaming.

Σύμφωνα με το TMZ, το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι έχει περισσότερα από 500.000 streams στο Spotify, από τότε που ολοκληρώθηκε άδοξα η προσπάθεια έρευνας και διάσωσης για το μίνι-υποβρύχιο στον πυθμένα του ωκεανού.

Σύμφωνα με το Associated Press, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε αναλύσει ηχητικά δεδομένα και βρήκε ενδείξεις «για μια έκρηξη στη ευρύτερη περιοχή όπου λειτουργούσε το υποβρύχιο Titan όταν χάθηκαν οι επικοινωνίες». Στη συνέχεια το Πολεμικό Ναυτικό διαβίβασε την πληροφορία στο Λιμενικό, το οποίο συνέχισε τις έρευνες μέχρι να εντοπιστούν τα συντρίμμια.

Το υποβρύχιο Titan εθεάθη για τελευταία φορά την Κυριακή 18 Ιουνίου πριν χάσει την επικοινωνία με το μητρικό πλοίο. Η εταιρία OceanGate, προσφέρει τουριστικές βόλτες στον Τιτανικό για 250.000 δολάρια το άτομο. Εκείνοι που χάθηκαν στην έκρηξη είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Stockton Rush, ο Βρετανός εξερευνητής Hamish Harding, ο ερευνητής/δύτης Paul-Henry Nargeolet και ο Πακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood μαζί με τον γιο του Suleman.

Μετά την είδηση, ο σκηνοθέτης του Τιτανικού James Cameron - ο οποίος έχει ταξιδέψει στο σημείο του ναυαγίου πάνω από 33 φορές - επεσήμανε ότι η ομάδα πίσω από το υποβρύχιο αγνόησε τις προειδοποιήσεις σχετικά με την κατασκευή του οχήματος, ενώ συνέκρινε την έκρηξη με τον πραγματικό Τιτανικό.

«Είμαι σοκαρισμένος από τις ομοιότητες της καταστροφής του Τιτανικού - όπου ο καπετάνιος ειδοποιήθηκε επανειλημμένα για επικίνδυνα παγόβουνα μπροστά από το πλοίο του και ωστόσο συνέχισε το ταξίδι μια νύχτα χωρίς φεγγάρι με αποτέλεσμα τόσοι πολλοί άνθρωποι να πεθάνουν», δήλωσε.

 

Video Url