Το «Running Up That Hill» της Kate Bush γράφει ιστορία φτάνοντας το ένα δισεκατομμύριο streams στο Spotify

Instagram @katebushmusic

«Κάθε ένα από αυτά τα streams είναι ένας από εσάς», λέει η Kate Bush σε μια δήλωσή της, γιορτάζοντας το απίστευτο κατόρθωμα.

Το 2022 μπορεί να ήταν η χρονιά που το κλασικό hit της Kate Bush, «Running Up That Hill», έγινε ποπ φαινόμενο, αλλά το 2023 θα είναι η χρονιά που θα γράψει επίσημα ιστορία στο streaming.

Η συμπερίληψη του κομματιού στην 4η σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix, «Stranger Things», έκανε γνωστό το κομμάτι σε μια νέα γενιά θαυμαστών, φτάνοντας στην κορυφή των charts του Ηνωμένου Βασιλείου και σπάζοντας τρία ρεκόρ: το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ Νούμερο 1 singles, ο μεγαλύτερος χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσει ένα τραγούδι στην πρώτη θέση και η γηραιότερη γυναίκα καλλιτέχνης που έφτασε ποτέ στο Νούμερο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τώρα, το single έσπασε άλλο ένα ρεκόρ, ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο streams στο Spotify για να γίνει το πρώτο τραγούδι της δεκαετίας του '80 από γυναίκα καλλιτέχνη που κατάφερε ποτέ κάτι τέτοιο στην πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, αν συμπεριλάβουμε και άλλες πλατφόρμες, το «Running Up That Hill» έχει ήδη ξεπεράσει αρκετά το όριο του ενός δισεκατομμυρίου, με σχεδόν 200 εκατομμύρια επιπλέον streams μόνο στο YouTube. Καθόλου άσχημα για ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε αρχικά το 1985.

«Ένα δισεκατομμύριο streams», λέει η Kate Bush σε μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της. «Έχω την εικόνα ενός ποταμού στο μυαλό μου, που ξαφνικά πλημμυρίζει και μετατρέπεται σε πολλούς παραποτάμους. Ένα δισεκατομμύριο streams - στο δρόμο τους προς τη θάλασσα. Κάθε ένα από αυτά τα streams είναι ένας από εσάς».

«Τι τιμή», πρόσθεσε. «Ήταν πραγματικά συναρπαστικό να το βλέπω να τα πηγαίνει τόσο καλά παγκοσμίως, αλλά ειδικά εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία και επίσης να το βλέπω να φτάνει μέχρι το Νο 3 στις ΗΠΑ. Είναι τόσο υπέροχο συναίσθημα να βλέπεις την νεότερη γενιά να απολαμβάνει το τραγούδι. Φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς πίστευαν ότι ήμουν καινούργιος καλλιτέχνης. Μου αρέσει αυτό».

Το «Running Up That Hill», που κυκλοφόρησε αρχικά στο άλμπουμ «Hounds Of Love» το 1985, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της. Η χρήση του στην σειρά  «Stranger Things» ωστόσο, ως το τραγούδι που χρησιμοποιεί η Max για να αποκρούσει την επίθεση του κακού Vecna, το είδε να αγγίζει μια εντελώς νέα γενιά θαυμαστών.

Video Url

 

 

Video Url