Paula Abdul με πολλές επιτυχίες

Η Paula Julie Abdul (γεννημένη 19 Ιουνίου 1962 είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, χορεύτρια, χορογράφος, ηθοποιός και τηλεοπτική προσωπικότητα. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μαζορέτα για τους Λος Άντζελες Λέικερς σε ηλικία 18 ετών και αργότερα έγινε η επικεφαλής χορογράφος των Laker Girls, όπου την ανακάλυψαν οι Τζάκσονς. Αφού χορογράφησε μουσικά βίντεο για την Τζάνετ Τζάκσον, η Αμπντούλ έγινε χορογράφος στο απόγειο της εποχής του μουσικού βίντεο και αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Virgin Records.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της στο στούντιο Forever Your Girl (1988) έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα ντεμπούτο άλμπουμ εκείνη την εποχή, πουλώντας επτά εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σημειώνοντας ρεκόρ για τα περισσότερα σινγκλ από ένα ντεμπούτο άλμπουμ στο Billboard Hot 100 γράφημα: "Straight Up", "Forever Your Girl", "Cold Hearted" και "Opposites Attract". Το δεύτερο άλμπουμ της Spellbound (1991) σημείωσε δύο ακόμη κορυφαίες στο Billboard Hot 100: "Rush Rush" και "The Promise of a New Day". Τα έξι νούμερο ένα σινγκλ της στο Billboard Hot 100 την συνδέουν με την Ariana Grande και την Diana Ross για την έβδομη θέση μεταξύ των γυναικών σόλο ερμηνευτών που έχουν φτάσει στην κορυφή του τσαρτ.

Η Abdul ήταν ένας από τους αρχικούς κριτές της τηλεοπτικής σειράς American Idol από το 2002 έως το 2009 και έκτοτε εμφανίστηκε ως κριτής στα The X Factor, Live to Dance, So You Think You Can Dance και The Masked Dancer. Έλαβε τίτλους χορογραφίας σε πολλές ταινίες, όπως Can't Buy Me Love (1987), The Running Man (1987), Coming to America (1988), Action Jackson (1988), The Doors (1991), Jerry Maguire (1996) , και American Beauty (1999).

Έλαβε 17 υποψηφιότητες για το MTV Video Music Award, κερδίζοντας πέντε, καθώς και το βραβείο Grammy για το καλύτερο μουσικό βίντεο για το "Opposites Attract" το 1991. Έλαβε το Primetime Emmy Award για την Εξαιρετική Χορογραφία δύο φορές για τη δουλειά της στο The Tracey Ullman Show, και τη δική της ερμηνεία στα American Music Awards το 1990. Η Abdul τιμήθηκε με το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και είναι η πρώτη διασκεδαστής που τιμήθηκε με το Hall of Fame Award του Nickelodeon Kids' Choice Awards.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url