Επιστροφή της Joni Mitchell σε συναυλία μετά από 20 χρόνια

Η Τζόνι Μίτσελ επέστρεψε στη σκηνή χθες το βράδυ για μια επική παράσταση 24 τραγουδιών στο Αμφιθέατρο Gorge στο Κουίνσι της Ουάσιγκτον. Ήταν η πρώτη της συναυλία, με εισιτήρια σε περίπου δύο δεκαετίες.

Με τη βοήθεια της τραγουδίστριας-τραγουδοποιού Brandi Carlile, η οποία η ίδια ήταν πρωτοσέλιδο στο χώρο το προηγούμενο βράδυ, η Mitchell φώτισε το κοινό τόσο με τα κλασικά ("A Case of You", "The Circle Game") όσο και με  κομμάτια ("Come in From the Cold », «Sex Kills») από την 60χρονη καριέρα της.

Video Url

 

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να παίζεις τραγούδια που έγραψες μπροστά στην Joni Mitchell», είπε η Carlile από τη σκηνή κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου σετ της, θυμίζοντας τα λόγια που είχε πει ο Cameron Crowe όταν το τρίο άκουγε πρόσφατα μίξεις του επερχόμενου live άλμπουμ της Mitchell At Newport: Η Τζόνι Μίτσελ αυτής της γενιάς είναι η Τζόνι Μίτσελ».

Για αρκετά χρόνια, η Μίτσελ, 79, υποτίθεται ότι είχε τελειώσει με τις ζωντανές εμφανίσεις και η ίδια η παρουσία της στη σκηνή δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια απόδειξη της ανθεκτικότητάς της. Το 2015, η Μίτσελ υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα που όχι μόνο της στέρησε την ικανότητά της να παίζει και να εκτελεί μουσική, αλλά και την ανάγκασε να μάθει ξανά πώς να περπατάει και να μιλάει.

Video Url

 

Video Url