I Inside the Old I Dying - Η PJ Harvey αποκαλύπτει το νέο απόκοσμο τραγούδι της

Instagram @pjharveyofficial

Η PJ Harvey επιστρέφει με το I Inside the Old I Dying, το δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ της, I Inside the Old Year Dying.

Η πιο πρόσφατη μουσική απόπειρα της βρετανίδας τραγουδίστριας θυμίζει τους ατμοσφαιρικούς ήχους του Is This Desire? «The dead brakes host the holly’s bloody beads / They are His crown of thorns and He will rise again», τραγουδάει η PJ Harvey. 

«Αυτό το ευάλωτο και όμορφο τραγούδι μας διέφυγε μέχρι την τελευταία μέρα στο στούντιο», είπε η  Harvey σε μια δήλωση. «Τις προηγούμενες πέντε εβδομάδες είχαμε προσπαθήσει τόσες φορές να το αποτυπώσουμε και αποτύχαμε, αλλά μετά ο John [Parish] επανεφηύρε την ξεχωριστή αίσθηση της κιθάρας. Καθώς μας το παρουσίαζε στο στούντιο, ο Flood (ο παραγωγός του άλμπουμ) μου πάσαρε ένα μικρόφωνο και άρχισε να ηχογραφεί, ενώ καθόμουν δίπλα στον John προσπαθώντας να βρω πώς να του τραγουδήσω. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει κατά κάποιο τρόπο την αιθέρια και μελαγχολική λαχτάρα που έψαχνα».

Η Harvey συνέχισε, «Όσων αφορά τους στίχους, όλοι περιμένουν να εμφανιστεί ξανά ο σωτήρας - όλοι και όλα προσδοκούν την άφιξη αυτής της φιγούρας αγάπης και μεταμόρφωσης. Υπάρχει μια αίσθηση σεξουαλικής λαχτάρας και αφύπνισης και μετακίνησης από το ένα βασίλειο στο άλλο - από παιδί σε ενήλικα, από τη ζωή στο θάνατο και το αιώνιο».

Το I Inside the Old Year Dying θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου μέσω της Partisan Records. Η παραγωγή έγινε από τους μακροχρόνιους συνεργάτες της, John Parish και Flood και σηματοδοτεί το δέκατο άλμπουμ της Harvey συνολικά, ακολουθώντας το The Hope Six Demolition Project του 2016. 

 

Video Url