Όταν ο Ozzy Osbourne βοήθησε τον Tony Iommi να ανακαλύψει ότι έχει καρκίνο

Instagram @blacksabbath

Ο μπασίστας των Black Sabbath, Geezer Butler, αποκάλυψε ότι ο Ozzy Osbourne ήταν υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο Tony Iommi συνειδητοποίησε ότι είχε καρκίνο το 2012.

Στο νέο του βιβλίο, «Into the Void», ο Butler αναφέρθηκε στη διαδικασία δημιουργίας του τελευταίου τους άλμπουμ, «13», το οποίο αμαυρώθηκε για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μάχης του Iommi με τον καρκίνο.

«Καθώς η ηχογράφηση του άλμπουμ γινόταν στο σπίτι του Ozzy, ο ίδιος παρατήρησε ότι ο Tony είχε χάσει πάρα πολύ βάρος και ότι καλό θα ήταν να πάει σε κάποιο γιατρό για να τον ελέγξουν. Όταν ο Tony επέστρεψε στην Αγγλία, διαγνώστηκε με μια μορφή λεμφώματος», έγραψε ο Butler.

Στη συνέχεια, ο μπασίστας επαίνεσε τον Iommi για το γεγονός ότι δεν παράτησε τις ηχογραφήσεις και συνέχισε με τους Black Sabbath παρά το γεγονός ότι ήταν σε χημειοθεραπεία. Ο Butler εξήγησε: «Αν είχα διαγνωστεί με καρκίνο, θα είχα ακυρώσει τα πάντα και θα έμενα σπίτι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αλλά ο Tony δεν είναι έτσι».

 

Video Url

«Όταν εγώ και ο Ozzy πετάξαμε στην Αγγλία για να συνεχίσουμε να γράφουμε, ο Tony θα έκανε χημειοθεραπεία το πρωί και θα ερχόταν κατευθείαν στο στούντιο για πρόβες», συνέχισε.

Ο Geezer Butler δήλωσε ότι ο Iommi ήταν «κουρασμένος και ένοιωθε συνέχεια ναυτία κατά τη διαδικασία της ηχογράφησης». Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι «τα μαλλιά του έπεφταν» λόγω της θεραπείας για τον καρκίνο, ο Iommi «ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει, όπως ακριβώς έκανε όταν ακρωτηριάστηκαν οι άκρες των δακτύλων του».

Ενώ ο Iommi δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην περιοδεία με τους Black Sabbath, υποσχέθηκε να εμφανιστεί μαζί τους στο Download Festival το 2012. Ο Butler είπε ότι η εμφάνιση του Iommi ήταν ο τρόπος του να αποδείξει ότι «είχε ακόμη πολύ ζωή μέσα του, παρά τα προβλήματα υγείας».

Το 2016, ο Iommi αποκάλυψε ότι ο καρκίνος του ήταν σε ύφεση. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε πει στην Daily Mirror: «Ο χειρουργός μου είπε ότι δεν περιμένει ότι ο καρκίνος θα εξαφανιστεί. Έτσι, βλέπω τη ζωή διαφορετικά τώρα. Μπορεί να είμαι εδώ για άλλα δέκα χρόνια ή για ένα μόνο χρόνο — δεν ξέρω».