Ο Harry Styles, ο Ed Sheeran και η Adele μεταξύ των πλουσιότερων Βρετανών κάτω των 35 ετών

Wikimedia Commons / Lily Redman, Eva Rinaldi, Marc E.

Ο Ed Sheeran, η Adele και ο Harry Styles συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου κάτω των 35 ετών, σύμφωνα με την Sunday Times Rich List. Και οι τρεις μουσικοί έχουν εκτιμώμενο πλούτο άνω των 150 εκατομμυρίων λιρών μετά από τις απανωτές τους επιτυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Παρ΄όλα αυτά δεν έχουν αρκετά χρήματα για να μπουν στην βασική Λίστα Πλούσιων όπου θα πρέπει κανείς να κατέχει περιουσία 350 εκατομμυρίων λιρών ή περισσότερο.  Στην προνομιούχα λίστα περιλαμβάνονται άνθρωποι όπως ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak και η σύζυγός του, Akshata Murthy, αν και η περιουσία τους έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Για τα άτομα κάτω των 35 ετών, ο 32χρονος Ed Sheeran κατατάσσεται στην έβδομη θέση με περιουσία 300 εκατομμυρίων λιρών, με την βοήθεια του έκτου άλμπουμ του, «Subtract».

Η Adele, που είναι τώρα 35 ετών, βρίσκεται στην ένατη θέση με 165 εκατομμύρια λίρες. Η γεννημένη στο Λονδίνο τραγουδίστρια έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ και νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε ότι οι εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας θα συνεχιστούν, κάτι που τις αποφέρει 500.000 λίρες ανά παράσταση.

Ο Harry Styles είχε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι με το «Harry's House» και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η περιουσία του 29χρονου υπολογίζεται στις 150 εκατομμύρια λίρες.

Στην κορυφή της κύριας Λίστας Πλουσίων βρίσκεται ο ινδικής καταγωγής και γεννημένος στην Βρετανία επιχειρηματίας, Gopichand Hinduja ο οποίος κατέχει έναν τεράστιο όμιλο επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο με συνολικό πλούτο στα 35 δισεκατομμύρια λίρες. 

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη χρονιά που ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων έχει μειωθεί από το 2008 και την παγκόσμια οικονομική κρίση, όταν ο τραπεζικός κλάδος παραλίγο να καταρρεύσει. Υπάρχουν τώρα 171 δισεκατομμυριούχοι στον κατάλογο, έξι λιγότεροι σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο οικονομικός αντίκτυπος του Covid, ο υψηλός πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια - που καθιστούν πιο ακριβό τον δανεισμό χρημάτων - έχουν επιβαρύνει τις περιουσίες των πλουσίων.

Ο σερ Richard Branson, ο οποίος είπε πρόσφατα στο BBC ότι φοβόταν ότι θα χάσει τα πάντα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει δει την περιουσία του να μειώνεται σχεδόν στο μισό και συγκεκριμένα στις 2,4 δισεκατομμύρια λίρες. Ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Virgin Atlantic είπε ότι έχασε 1,5 δισεκατομμύρια λίρες καθώς το lockdown από τον Covid κράτησε καθηλωμένες τις πτήσεις, όσο οι αλυσίδες ξενοδοχείων και τα γυμναστήριά του παρέμειναν κλειστά.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak και η σύζυγός του είδαν επίσης την περιουσία τους να μειώνεται κατά 200 εκατομμύρια λίρες, από τα 730 εκατομμύρια πέρυσι. Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους προέρχεται από την Akshata Murthy, η οποία κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο στην εταιρία πληροφοριακών συστημάτων του πατέρα της, Infosys.

Ο πρόσφατα εστεμμένος βασιλιάς Κάρολος Γ' της Αγγλίας κατέχει μια σχετικά χαμηλή κατάταξη στη θέση 263 στη Λίστα Πλούσιων με περιουσία 600 εκατομμυρίων λιρών. Ωστόσο, είναι πιο πλούσιος από την μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β', η οποία κατείχε 320 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τον περσινό κατάλογο.

Κερδισμένη βγήκε φέτος η JK Rowling, η συγγραφέας των βιβλίων του Harry Potter. Η αξία της ανέρχεται σε 875 εκατομμύρια λίρες, μία αύξηση 25 εκατομμυρίων λιρών σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο πλούσια καθώς η συγγραφέας φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το τηλεοπτικό δίκτυο HBO για τη μετατροπή της πιο διάσημης δημιουργίας της σε σειρά.

Εν τω μεταξύ, δύο από τα αστέρια των ταινιών του Harry Potter βρίσκονται στη λίστα με τους πλουσιότερους κάτω των 35 ετών. Ο 33χρονος Daniel Radcliffe, έχει περιουσία 92 εκατομμυρίων λιρών, ενώ η Emma Watson, επίσης 33 ετών, έχει εκτιμώμενη περιουσία 60 εκατομμύρια λίρες.