Οι Ghost διασκευάζουν το «Phantom of the Opera» των Iron Maiden στο νέο τους EP, PHANTOMIME

Instagram @thebandghost

Οι Ghost κυκλοφόρησαν τη δική έκδοση στο Phantom of the Opera των Iron Maiden από το επερχόμενο EP διασκευών του PHANTOMIME, που φθάνει την Παρσκευή.

Ο Papa Emeritus IV και οι Nameless Ghouls κάνουν πολύ καλή δουλειά διασκευάζοντας τους heavy metal θρύλους στο Phantom of the Opera. Το αυθεντικό κομμάτι των Maiden προέρχεται από το ντεμπούτο των βρετανών το 1980, με τον τραγουδιστή Paul Di'Anno. Ωστόσο, η έκδοση των Ghost θυμίζει την εκδοχή του κομματιού από το Live After Death του 1985 με τον Bruce Dickinson.

 

 

Τα μέρη της κιθάρας μεταφέρουν σχεδόν με ακρίβεια το αρχικό υλικό και ο Papa παραμένει πιστός στα φωνητικά του τραγουδιού, ενώ προσθέτει τη δική του μελωδία στη μίξη. Για ένα συγκρότημα που δεν κρύβει  τις επιρροές του από το NWOBHM, η διασκευή σηματοδοτεί μια κορυφαία στιγμή στην καριέρα των Ghost συν το γεγονός ότι ήταν support στους Maiden στην περιοδεία του Book of Souls το 2016 και το 2017.

Ο εγκέφαλος των Ghost, Tobias Forge (γνωστός και ως Papa Emeritus IV) μίλησε για τη λατρεία του για τους Maiden πέρυσι σε μια συνέντευξη στο Planet Rock, μιλώντας για το πόσο εμπνεύστηκαν, τόσο μουσικά όσο και επαγγελματικά λόγω της «εργασιακής τους ηθικής και του τεράστιου όγκου δουλειάς».

«Όταν ήμουν παιδί, καθόμουν με το το Live After Death και ήθελα απεγνωσμένα να γίνω επαγγελματίας μουσικός και να κάνω περιοδείες», είπε ο Forge. «Ήξερα για την έννοια της περιοδείας, αλλά πολλές από τις γνώσεις μου ή τις προκαταλήψεις μου για το τι νόμιζα ότι ήταν η περιοδεία ήταν να κοιτάξω το Live After Death και να δω όλες εκείνες τις ημερομηνίες που έπαιζαν παντού».

Και πρόσθεσε: «Μελετούσα το δίσκο και έβλεπα πώς έκαναν περιοδείες, πού έπαιζαν και πόσο συχνά εμφανίζονταν live. Αυτός ο δίσκος έχει πολλές πληροφορίες για τη ζωή σε περιοδεία».

Το υπόλοιπο του PHANTOMIME έχει τους Ghost να διασκευάζουν κομμάτια των Genesis, Tina Turner, Television και The Stranglers. Είναι πιθανό οι Ghost να παίξουν ζωντανά μία ή περισσότερες από τις διασκευές στην επερχόμενη καλοκαιρινή βορειοαμερικάνικη Re-Imperatour περιοδεία, με την υποστήριξη των Σουηδών Amon Amarth

 

Video Url