Οι αγαπημένες διασκευές του Paul McCartney σε τραγούδια των Beatles

Instagram @paulmccartney

Χιλιάδες διαφορετικοί καλλιτέχνες έχουν διασκευάσει τους Beatles τα τελευταία 60 χρόνια και δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Συνήθως, οι περισσότεροι προσπαθούν να αναπαράγουν πιστά τους Beatles, ενώ τα αγαπημένα του Paul McCartney είναι όταν οι καλλιτέχνες αντ' αυτού βάζουν τη δική τους πινελιά και προσωπικότητα.

Ο McCartney έχει ρωτηθεί για τις αγαπημένες του διασκευές σε πολλές περιπτώσεις και μια από τις απαντήσεις του παρέμεινε σταθερή. Κατά τη διάρκεια μιας Q&A στο Twitter το 2014, ο πρώην Beatle είπε σε έναν από τους θαυμαστές του: «Είναι τόσα πολλά τα κομμάτια που μου αρέσουν, που μου είναι δύσκολο να πω, αλλά η εκδοχή του And I Love Him της Esther Phillips μου έρχεται στο μυαλό».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον frontman των Pulp, Jarvis Cocker, στο Λίβερπουλ το 2018, ο McCartney σχολίασε: «Από τις πρώτες εκτελέσεις πρώτο που τράβηξε πραγματικά το αυτί μου ήταν από την Esther Phillips, μιας R&B και soul τραγουδίστρια. Τραγούδησε μια γυναικεία εκδοχή του And I Love Her που ονομάζεται And I Love Him, η οποία είναι πραγματικά υπέροχη. Το αγαπώ αυτό το τραγούδι».

Η Phillips ηχογράφησε το κομμάτι το 1965, μόλις ένα χρόνο αφότου οι Beatles είχαν κυκλοφορήσει την αρχική έκδοση. Στη συνέχεια, ο Paul μίλησε για την εκδοχή του Ray Charles στο κομμάτι Eleanor Rigby, την οποία όπως λέει, «την αγάπησα». Σχολίασε επίσης την μοναδική περίπτωση του Yesterday, του πιο διασκευασμένου τραγουδιού στην ιστορία και αποκάλυψε τις αγαπημένες του εκδοχές του κλασικού κομματιού.

«Στάθηκα τυχερός με το Yesterday. Διότι έχει καλυφθεί περίπου 3.000 φορές ίσως και περισσότερες. Πάντα ήμουν έκπληκτος. 3.000 άνθρωποι, ουάου. Αυτό είναι καταπληκτικό. Αλλά, μετά αναρωτήθηκα, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Έτσι είπα σε έναν από το στούντιο, αν μπορεί να μου βρει τους 10 καλύτερους. Οπότε έκατσα και τους άκουσα. Ήταν όλοι πολύ καλοί. Frank Sinatra, Elvis, Marvin Gaye, Ray Charles και η λίστα δεν τελείωνε. Καταπληκτικοί άνθρωποι, καταπληκτικές διασκευές».

«Θυμάμαι τον Joe Cocker και τον παραγωγό του, Denny Cordell να έρχονται στο στούντιο στο Saville Row και να μου παίζουν αυτό που είχαν ηχογραφήσει. Ήταν απλά συγκλονιστικό… μετέτρεψε εντελώς το τραγούδι σε έναν ύμνο ψυχής και του ήμουν για πάντα ευγνώμων που το έκανε», είπε ο McCartney για την διασκευή του Cocker στο τραγούδι With A Little Help From My Friends από το άλμπουμ Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Από τα σχόλιά του, ο McCartney δείχνει χαρούμενος που καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της μουσικής βάζουν τη δική τους μαγεία στις δημιουργίες του ανεξαρτήτως είδους. Θέλει να δει την εφευρετικότητα να εφαρμόζεται και οι καλλιτέχνες να προσθέτουν μια νέα διάσταση στο κομμάτι, που το διαφοροποιεί από το original αντί να προσπαθεί νωχελικά να αναπαράγει τους Beatles.

Ακούστε παρακάτω το And I Love Him της Esther Phillips.

 

Video Url