Οι Pretenders ανακοινώνουν το νέο τους άλμπουμ, Relentless μαζί με το σινγκλ, Let the Sun Come In

Instagram @thepretendershq

Οι Pretenders ανακοίνωσαν το επόμενο άλμπουμ τους. Το Relentless θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτεμβρίου μέσω της Rhino, σηματοδοτώντας την επιστροφή του συγκροτήματος στη Warner Music μετά από περισσότερα από 20 χρόνια. Χθες, η Chrissie Hynde και η παρέα της κυκλοφόρησαν το πρώτο σινγκλ Let the Sun Come In αποκαλύπτοντας  τη λίστα κομματιών και το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ. 

 

 

«Μου αρέσει να βλέπω τις διάφορες έννοιες και την προέλευση των λέξεων», είπε η Hynde για τον τίτλο του άλμπουμ σε ένα δελτίο τύπου. «Και μου άρεσε ο ορισμός της λέξης Relentless: το να είσαι αμείλικτος και μην δείχνεις καμιά μείωση στην ένταση. Έτσι, όταν επρόκειτο για τον τίτλο ενός άλμπουμ, μου φάνηκε πως ήταν ο κατάλληλος. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε σε ένα συγκρότημα αναρωτιέται συνεχώς αν πρέπει να συνεχίσει. Ξεκινά ως νεανική επιδίωξη και τελικά, σε κάνει να αναρωτιέσαι, γιατί το κάνω αυτό; Είναι η ζωή του καλλιτέχνη. Δεν βγαίνεις ποτέ στη σύνταξη. Γίνεσαι αμείλικτος».

 

 

Ο νέος δίσκος περιλαμβάνει τον κιθαρίστα James Walbourne, ο οποίος έπαιξε επίσης στο LP Hate for Sale του 2020 των Pretenders. Μαζί με την Hynde και τον Walbourne συμμετέχει ο ντράμερ Kris Sonne, ο μπασίστας Dave Page, ο keyboardist/κιθαρίστας Carwyn Ellis και ο κοντραμπασίστας Chris Hill. Το τελευταίο κομμάτι I Think About You Daily περιλαμβάνει επίσης ένα τμήμα εγχόρδων που διευθύνει ο Jonny Greenwood των Radiohead, ερμηνευμένο από το ορχηστρικό γκρουπ, 12 Ensemble.

«Συνάντησα τον Jonny μερικές φορές και φυσικά είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του, καθώς έχει κάνει απίστευτη μουσική όλα αυτά τα χρόνια», είπε η Hynde. Και συνέχισε: «Τον είδα στην πρεμιέρα του Phantom Thread όπου η ταινία προβαλλόταν στην οθόνη με μια ζωντανή ορχήστρα να παίζει. Και μιλήσαμε μετά και εξέφρασε ενδιαφέρον να κάνουμε κάτι μια μέρα. Ήμουν ενθουσιασμένη και πολύ έκπληκτη. Έτσι, όταν είχαμε την ιδέα να βάλουμε έγχορδα στο I Think About You Daily, ήταν η πρώτη μου επιλογή. Θρύλος».

 

Video Url