Η Dolly Parton με το καινούργιο της άλμπουμ είναι επισήμως μια Rockstar

Instagram @dollyparton

Με την ένταξή της στο Rock and Roll Hall of Fame πέρυσι, η Dolly Parton ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ηχογραφήσει ένα ροκ άλμπουμ. «Αν είμαι στο Rock and Roll Hall of Fame, θα πρέπει να το κερδίσω», είχε πει τότε.

Η Parton πέρασε τον τελευταίο χρόνο κάνοντας πράξη αυτή την υπόσχεση, στρατολογώντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής για να την συνοδεύσουν στην ηχογράφηση ενός μείγματος από πρωτότυπα rock 'n' roll κομμάτια μαζί με διασκευές. Το τελικό αποτέλεσμα, με τον εύστοχο τίτλο Rockstar, θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου μέσω της δικής της Butterfly Records σε συνεργασία με την Big Machine Label Group.

Όταν σε καλεί η Dolly, πρέπει να απαντήσεις. Απλώς κοιτάξτε το τεράστιο tracklist των 30 τραγουδιών για το Rockstar: υπάρχει κυριολεκτικά μια επανένωση των Beatles. Ο Steve Perry τραγουδάει ένα τραγούδι των Journey και η Lizzo παίζει τζαζ φλάουτο στο «Stairway to Heaven».

Μεταξύ των αξιοσημείωτων διασκευών, ο Sting συνοδεύει την Parton στο «Every Breath You Take» των Police, η P!NK και η Brandi Carlile συμμετέχουν σε μια διασκευή του «(I Can't Get No) Satisfaction» των Rolling Stones, η Miley Cyrus με τη νονά της (η ίδια η Dolly Parton) στο «Wrecking Ball» και η Blondie εμφανίζεται στο «Heart Of Glass».

Υπάρχουν επίσης εννέα πρωτότυπα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με την Stevie Nicks με τίτλο «What Has Rock And Roll Ever Done For You», «I Dreamed About Elvis» με τον Ronnie McDowell και το ομώνυμο κομμάτι με τη βοήθεια του Richie Sambora. Το «World on Fire», το βασικό σινγκλ, πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο στις 11 Μαΐου.

«Αυτό είναι ένα τραγούδι για το οποίο ένιωσα μεγάλη έμπνευση ώστε να το γράψω. Νομίζω ότι μιλάει για όλα και σε όλους, αυτή τη μέρα και ώρα. Ελπίζω να είναι κάτι που θα σας αγγίξει και ίσως αγγίξει αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο», είπε η τραγουδίστρια στην ανακοίνωση.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσω επιτέλους το πρώτο μου Rock and Roll άλμπουμ. Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο που συνεργάστηκα με μερικούς από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και μουσικούς όλων των εποχών και το γεγονός ότι μπόρεσα να τραγουδήσω όλα τα εμβληματικά τραγούδια σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ ήταν τεράστια ευχαρίστηση πέρα από κάθε μέτρο», είπε η 77χρονη Dolly, σε ένα δελτίο τύπου.

Το Rockstar κλείνει με δύο γιγαντιαίες συνεργασίες: Τα επιζώντα μέλη των Beatles, Paul McCartney και Ringo Starr, μαζί με τους Peter Frampton και Mick Fleetwood, ενώνονται με την Parton για μια διασκευή του «Let It Be». Και υπάρχει μια διασκευή του «Free Bird» με τα μέλη των Lynyrd Skynyrd, Gary Rossington (που πέθανε τον Μάρτιο) και Artimus Pyle, μαζί με τα φωνητικά από τον Ronnie Van Zandt.

Αύριο, Πέμπτη, η Parton θα συνδιοργανώσει τα βραβεία Academy of Country Music Awards 2023 με τον Garth Brooks.

Δείτε την πλήρη λίστα τραγουδιών παρακάτω. 

 

  1. Rockstar (Richie Sambora)
  2. World on Fire
  3. Every Breath You Take (Sting)
  4. Open Arms (Steve Perry)
  5. Magic Man (Ann Wilson και Howard Leese)
  6. Long As I Can See the Light (John Fogerty)
  7. Either Or (Kid Rock)
  8. I Want You Back (Steven Tyler και Warren Haynes)
  9. What Has Rock And Roll Ever Done For You (Stevie Nicks και Waddy Wachtel)
  10. Purple Rain
  11. Baby, I Love Your Way (Peter Frampton)
  12. I Hate Myself For Loving You (Joan Jett & The Blackhearts)
  13. Night Moves (Chris Stapleton)
  14. Wrecking Ball (Miley Cyrus)
  15. (I Can't Get No) Satisfaction (P!nk και Brandi Carlile)
  16. Keep On Loving You (Kevin Cronin)
  17. Heart Of Glass (Debbie Harry)
  18. Don't Let The Sun Go Down On Me (Elton John)
  19. Tried To Rock And Roll Me (Melissa Etheridge)
  20. Stairway To Heaven (Lizzo και Sasha Flute)
  21. We Are The Champions
  22. Bygones (Rob Halford και Nikki Sixx)
  23. My Blue Tears (Simon Le Bon)
  24. What's Up? (Linda Perry)
  25. You're No Good (Emmylou Harris και Sheryl Crow)
  26. Heartbreaker (Pat Benatar και Neil Giraldo)
  27. Bittersweet (Michael McDonald)
  28. I Dreamed About Elvis (Ronnie McDowell και The Jordanaires)
  29. Let It Be (Paul McCartney και Ringo Starr)
  30. Free Bird (Ronnie Van Zant και Gary Rossington)