David Ellefson: Είναι «αξιοθρήνητο» που ο Dave Mustaine ακόμα κλαίγεται για τους Metallica

Wikimedia Commons/ Stuart Sevastos, Ralph Arvesen

Ο David Ellefson συνεχίζει να μιλάει για την απομάκρυνσή του από τους Megadeth σε διάφορες συνεντεύξεις και τώρα επιτίθεται άμεσα στον πρώην συμπαίχτη του, Dave Mustaine.

Άλλωστε, ο Mustaine είναι εξοικειωμένος με το να απομακρύνεται χωρίς πολλά-πολλά από ένα συγκρότημα. Τον έβαλαν σε ένα λεωφορείο και τον έστειλαν σπίτι του τον Απρίλιο του 1983, ακριβώς πριν οι Metallica ήταν έτοιμοι να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο τους άλμπουμ στη Νέα Υόρκη - αναμφισβήτητα η πιο διαβόητη απόλυση στο heavy metal όλων των εποχών.

Μιλώντας στην βραζιλιάνικη εκπομπή, Heavy Talk, ο Ellefson συνέκρινε την απόλυσή του χωρίς καμιά εξήγηση από τους Megadeth, με την περιπέτεια του Mustaine όσο ήταν κιθαρίστας στους Metallica … ή τουλάχιστον τις αντίστοιχες αντιδράσεις τους μετά τις δύο απολύσεις.

«Έλαβα ένα τηλεφώνημα όπου απλά πληροφορήθηκα ότι μόλις είχα απολυθεί», είπε ο David Ellefson σύμφωνα με το Blabbermouth, για τη στιγμή που τον έδιωξαν από τους Megadeth. Σύμφωνα με το Rolling Stone, η δικαιολογία ήταν το γεγονός ότι ο πρώην μπασίστας των Megadeth είχε ανταλλάξει κάποια προσωπικά μηνύματα με μια ανήλικη θαυμάστρια του συγκροτήματος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η εν λόγω θαυμάστρια ήταν 19 χρονών όταν συνέβη το περιστατικό. 

Ο Ellefson δήλωσε ότι ο Mustaine «δεν ήθελε να μάθει για» τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση της αρνητικής δημοσιότητας και των επιπτώσεων από το περιστατικό και ότι ο αρχηγός του συγκροτήματος «δεχόταν πίεση από κάποιους άλλους ανθρώπους γύρω του». Σε εκείνο το σημείο, ο Ellefson ακόμη πίστευε ότι θα περιοδεύσει και θα τελείωνε την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ των Megadeth, αλλά ο Mustaine και οι υπόλοιποι δεν το δέχτηκαν.

Ο μπασίστας συνέχισε λέγοντας ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να «συγχωρήσει» και να «προχωρήσει» - κάτι που πιστεύει ότι ο Mustaine δεν έχει ακόμη καταφέρει να κάνει σε σχέση με τους Metallica.

«Η ζημιά έγινε», είπε ο David Ellefson. «Προχωράς λοιπόν. Είμαστε όλοι άνθρωποι και ότι έγινε, έγινε. Δεν μπορείς να θρηνήσεις. Παρακολούθησα πώς αντιμετώπισε την απόλυσή του από τους Metallica, εξακολουθώντας να τον ενοχλεί 40 χρόνια αργότερα και νομίζω ότι φαίνεται αξιολύπητο.  Συμμαζέψου και προχώρα. Αυτό έκανα εγώ. Και γι' αυτό έβγαλα τέσσερις δίσκους τη στιγμή που κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος των Megadeth και νομίζω ότι ο καθένας από αυτούς είναι τόσο καλός ή καλύτερος από τον τελευταίο δίσκο των Megadeth».

Ο Ellefson υπήρξε πράγματι ενεργός στην καριέρα του μετά τους Megadeth, σχηματίζοντας πολυάριθμα συγκροτήματα - το πιο πρόσφατο είναι η death/thrash metal μπάντα Dieth μαζί με τον Σουηδό τραγουδιστή-κιθαρίστα Guilherme Miranda (πρώην Entombed A.D.) και τον Πολωνό ντράμερ Michał Łysejko (πρώην Decapitated). Ο Ellefson έχει επίσης περιοδεύσει με το supergroup, Kings of Thrash με άλλα πρώην μέλη των Megadeth, παίζοντας υλικό των Megadeth της δεκαετίας του '80.

Μπορείτε να ακούσετε την πλήρη συνέντευξη του Ellefson στο Heavy Talk παρακάτω.

 

Video Url