Το MTV News κλείνει μετά από 36 χρόνια, λόγω μαζικών απολύσεων

Wikimedia Commons / Alberto Garcia

Το MTV News βάζει λουκέτο ως μέρος μαζικών απολύσεων στις ομάδες των Showtime, MTV Entertainment Studios και Paramount Media Networks, αναφέρει το Variety.

Το 2017, το MTV News χτυπήθηκε με σημαντικές απολύσεις και επέστρεψε πίσω στο βίντεο και στο βραχυπρόθεσμο περιεχόμενο, αφού πέρασε μερικά χρόνια επικεντρώνοντας την ψηφιακή στρατηγική του στη μακροπρόθεσμη δημοσιογραφία.

Το MTV News, που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του '80, ξεκίνησε ως μια σύντομη συλλογή μουσικών ειδήσεων που εμφανιζόταν μία φορά την ώρα μεταξύ των μουσικών βίντεο. Στα τέλη της δεκαετίας του '80, ωστόσο, ξεκίνησε η εκπομπή The Week in Rock που φιλοξενούσε ο Kurt Loder, ανοίγοντας το δρόμο για το MTV News έχοντας σημαντικό αντίκτυπο με συνεντεύξεις με διασημότητες της μουσικής από παρουσιαστές όπως οι Loder, SuChin Pak, Sway Calloway, Tabitha Soren, John Norris και άλλους.

Ίσως το πιο σημαντικό, το MTV News έγινε απαραίτητος σταθμός για τους προεδρικούς υποψηφίους ξεκινώντας με την πρώτη πολιτική κάλυψη το 1992 και την έναρξη της εκστρατείας «Επιλέξτε ή Χάστε» για να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να ενθαρρύνει τους νέους θεατές να ψηφίσουν. Ξεκίνησε με την προεδρική εκλογή του Bill Clinton έναντι του George Bush, συνεχίστηκε με την εκστρατεία του Al Gore εναντίον του George Bush και του Barack Obama εναντίον του John McCain. Το MTV News κέρδισε επίσης τα βραβεία Emmy και Peabody για την κάλυψή του πολέμου στο Ιράκ και άλλα σημαντικά παγκόσμια γεγονότα.

Συνολικά, οι απολύσεις θα επηρεάσουν το 25% των εργαζομένων. Τα δίκτυα που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τα Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Paramount Network, CMT, Smithsonian, TV Land, Logo και Pop TV.