The Weeknd: Το επόμενο άλμπουμ του θα είναι πιθανόν και το τελευταίο του

Instagram @theweeknd

Τώρα που ο The Weeknd εντάχθηκε επίσημα στην οικογένεια του HBO, ο καλλιτέχνης που γεννήθηκε ως Abel Tesfaye ενδέχεται να αποσύρει το ψευδώνυμό του στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Μιλώντας στο W Magazine σχετικά με τη νέα του σειρά The Idol, ο Tesfaye είπε ότι το επόμενο άλμπουμ του είναι «πιθανότατα  το τελευταίο του ως The Weeknd».

«Περνάω από ένα καθαρτικό μονοπάτι αυτή τη στιγμή», είπε ο Tesfaye στο W. «Βρίσκομαι σε ένα μέρος και σε μια χρονική στιγμή όπου ετοιμάζομαι να κλείσω το κεφάλαιο του Weeknd. Θα συνεχίσω να κάνω μουσική, ίσως ως Abel, ίσως ως The Weeknd. Αλλά, εξακολουθώ να θέλω να σκοτώσω τον The Weeknd. Και θα το κάνω τελικά σε μια προσπάθεια να ξαναγεννηθώ».

Ο Tesfaye άφησε να εννοηθεί ότι το επόμενο άλμπουμ του θα μπορούσε να ολοκληρώσει μια τριλογία που θα περιλαμβάνει επίσης το After Hours του 2020 και το Dawn FM του περασμένου έτους. «Το άλμπουμ που δουλεύω τώρα είναι πιθανώς η τελευταία μου δουλειά ως The Weeknd», συνέχισε. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνω. Ως The Weeknd, έχω πει ό,τι μπορούσα να πω».

Το τέλος εποχής του Weeknd με μια τριλογία θα ήταν επίσης μια συγκινητική κίνηση για τους θαυμαστές του, οι οποίοι θα θυμούνται ότι ο καλλιτέχνης ξεκίνησε το 2011 με τα mixtapes, House of Balloons, Thursday και Echoes of Silence, τα οποία συγκεντρώθηκαν όλα στην συλλογή, Trilogy.

Και ακόμα κι αν δεν είχε πρόσφατα χαρακτηρίσει το Rolling Stone «άσχετο», φαίνεται ότι ο Tesfaye αναζητά ενεργά άλλες δημιουργικές αναζητήσεις. Το περασμένο φθινόπωρο, βοήθησε στην επιμέλεια της έκθεσης «After Hours Nightmare» των Universal Studios και επίσης πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε μια επερχόμενη μεγάλου μήκους ταινία δίπλα στην Jenna Ortega, μετά το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο Uncut Gems του 2019. Και, φυσικά, θα τον δούμε στο The Idol όταν θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουνίου.