Eurovision 2023: Απόψε ξεκινάει ο πρώτος ημιτελικός - Ακούστε τα τραγούδια Ελλάδας και Κύπρου

Instagram @eurovision

Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει ξεκινήσει στην Μ&S Bank Arena του Λίβερπουλ, καθώς μετά την περσινή νίκη της Ουκρανίας, αποφασίστηκε φέτος η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πέρσι  ο βρετανός Σαμ Ράιντερ τερμάτισε στη δεύτερη θέση με το τραγούδι Space Man.

Έτσι, η Μ&S Bank Arena είναι έτοιμη για τους δύο ημιτελικούς (Τρίτη 9 και Πέμπτη 11 Μαΐου, αντίστοιχα), αλλά και για τον μεγάλο τελικό το Σάββατο 13 Μαΐου. Απόψε θα διαγωνιστούν 15 χώρες, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό στον οποίο θα εμφανιστεί η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν 16 χώρες.

Σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου, στην Μ&S Bank Arena θα εμφανιστούν οι: Νορβηγία, Μάλτα, Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία. Η απευθείας μετάδοση του διαγωνισμού από το Λίβερπουλ θα αρχίσει στις 22:00, με τη Μαρία Κοζάκου και την Τζένη Μελιτά.

Δείτε παρακάτω τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου από τον 16χρονο Βίκτωρ Βερνίκο με το τραγούδι What They Say και τον 24χρονο Άντριου Λάμπρου με το τραγούδι Break a Broken Heart.

 

Video Url

 

 

 

Video Url