Ο Billy Corgan πλήρωσε έναν χάκερ για να αποτρέψει διαρροή του νέου άλμπουμ των Smashing Pumpkins, ATUM

Instagram @smashingpumpkins

Οι Smashing Pumpkins είναι ένα από τα πιο παραγωγικά συγκροτήματα του κόσμου – μόλις κυκλοφόρησαν το ATUM, μια ροκ όπερα 33 κομματιών – αλλά έχουν ηχογραφήσει ακόμα περισσότερη μουσική που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ντράμερ, Jimmy Chamberlin, το συγκρότημα ηχογράφησε ένα ψυχεδελικό άλμπουμ και ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ κατά τη διάρκεια της πανδημίας που κανείς δεν έχει ακούσει. «Έχω ένα στούντιο στο σπίτι μου», είπε ο Chamberlin. «Ο Billy έχει ένα στούντιο στο δικό του. Μένουμε 20 λεπτά μακριά. Δεν είμαστε γείτονες, αλλά είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Ηχογραφήσαμε σχεδόν 80 τραγούδια μέσα στην πανδημία».

Ο Chamberlin συνέχισε, «Έτσι κάναμε το δίσκο CYR. Είχαμε έναν ψυχεδελικό δίσκο μισοτελειωμένο. Τον ολοκληρώσαμε και αυτόν. Κάναμε έναν χριστουγεννιάτικο δίσκο που δεν είχαμε καταφέρει ποτέ και μετά κάναμε την τριλογία, το ATUM στο καπάκι. Από μέσα μας λέγαμε: Θεέ μου, σε παρακαλώ ας τελειώσει όλο αυτό».

 

 

«Αλλά, όχι, ήταν υπέροχο. Θέλω να πω, δεν υπάρχουν πια αυτά τα μεγάλα κενά χρόνου. Είσαι πάντα σε περιοδεία, κάνεις συνέχεια πράγματα. Σε τραβούν σε εκατομμύρια διαφορετικές κατευθύνσεις. Έτσι ήταν ο covid. Καταλάβαμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το μόνο χρονικό σημείο όπου έχουμε ένα χρόνο ή ακόμα και δύο χρόνια για να δημιουργήσουμε απλώς μουσική χωρίς υλικοτεχνικούς περιορισμούς στη διαδικασία».

Δεν φαίνεται ότι οι Smashing Pumpkins έχουν σχέδια να κυκλοφορήσουν το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ τους, αλλά οι fans της μπάντας δεν θα πρέπει να έχουν κανένα παράπονο όσων αφορά στην έλλειψη μουσικής. Ο Corgan πλήρωσε ακόμη και έναν χάκερ για να αποτρέψει τη διαρροή του ATUM.

 

Ο Billy Corgan πλήρωσε τα λύτρα από την τσέπη του 

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Klein/Ally Show του KROQ, ο Corgan αποκάλυψε ότι ο χάκερ κατάφερε να υποκλέψει εννέα τραγούδια από το άλμπουμ, ATUM πριν από περίπου έξι μήνες - ακριβώς τη στιγμή που επρόκειτο να γίνει η μίξη και το τελικό mastering. Χάρη στο FBI, κατάφερε να εντοπίσει τον χάκερ και να αποτρέψει τη διαρροή.

«Ήταν ίσως τα πιο πιασάρικα τραγούδια», είπε ο Corgan. «Δεν είναι μόνο ότι διέρρευσαν έξι μήνες πιο νωρίς, αλλά χαρίζεις σχεδόν το άλμπουμ πριν καν έχεις την ευκαιρία να πατήσεις τα πόδια σου στο έδαφος. Με κάποιον τρόπο, κάποιος χάκερ μας εκβίασε για χρήματα, αλλά μπορέσαμε να τον εντοπίσουμε και να πληρώσουμε τα λύτρα χωρίς να διαρρεύσουν τα κομμάτια. Το FBI ενεπλάκη… Δεν ξέρω πώς πήραν αυτό που πήραν».

Διευκρινίζοντας ότι πλήρωσε τα λύτρα από την τσέπη του, ο Corgan συνέχισε: «Αυτό που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να σταματήσουμε τη διαρροή, επειδή ήταν ένας μισθοφόρος που είχε χακάρει κάποιον —δεν θέλω να πω ποιον— και είχε κλέψει και άλλα πράγματα από άλλους καλλιτέχνες. Δεν ήταν κάποιος θαυμαστής των Pumpkins».

Αν και ο Corgan δεν γνωρίζει το «τελικό αποτέλεσμα» της έρευνας, είπε ότι ο μισθοφόρος χάκερ είχε κάποιες άλλες «σοκαριστικές» διαρροές στην κατοχή του, συμπεριλαμβανομένων «κλασικών υλικών από συγκροτήματα του παρελθόντος που πιθανότατα έκαναν επανεκδόσεις». 

Αργότερα φέτος, το συγκρότημα θα ξεκινήσει την περιοδεία «The World is a Vampire Tour» μαζί με τους Interpol και τους Stone Temple Pilots.