Ο Nick Cave εξηγεί γιατί θα πάει στη στέψη του βασιλιά Κάρολου – «Δεν είμαι φιλοβασιλικός»

Instagram @nickcaveofficial

«Έχω μια ανεξήγητη συναισθηματική προσκόλληση με τους βασιλικούς», εξήγησε ο τραγουδιστής των Bad Seeds, ενώ είπε επίσης ότι δεν είναι μοναρχικός, φιλοβασιλικός ή ρεπουμπλικάνος.

Ο Nick Cave από ότι φαίνεται θα δώσει το παρόν στη στέψη του Καρόλου Γ' και της συζύγου του, Camilla, ως βασιλιάς και βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας. Επίσης, όπως φαίνεται, δεν τον ενδιαφέρει τι πιστεύει ο κόσμος για την απόφασή του να παρευρεθεί. Σε ένα νέο post στο προσωπικό του site, The Red Hand Files, ο Cave απάντησε σε τέσσερις αναγνώστες που ρώτησαν (κάποιοι με δυσπιστία) για ποιο λόγο ο μουσικός επέλεξε να πάει στη στέψη. «Θα απαντήσω στα γρήγορα γιατί πρέπει να βρω τι θα φορέσω στην στέψη», απάντησε ειρωνικά ο Cave.

«Δεν είμαι μοναρχικός, ούτε βασιλικός, ούτε ένθερμος ρεπουμπλικάνος. Δεν είμαι επίσης αδιάφορος για τον κόσμο και τον τρόπο λειτουργίας του, ούτε είμαι τόσο ιδεολογικά κολλημένος, ώστε να αρνηθώ μια πρόσκληση σε αυτό που μάλλον θα είναι το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο της εποχής μας. Όχι απλά το πιο σημαντικό, αλλά το πιο περίεργο, το πιο παράξενο».

Ο Cave έγραψε επίσης ότι συνάντησε κάποτε τη βασίλισσα Ελισάβετ και ότι παραδόξως βρέθηκε να κλαίει παρακολουθώντας την κηδεία της πέρυσι. «Υποθέτω ότι αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, πέρα από τις ατέρμονες αλλά απαραίτητες συζητήσεις για την κατάργηση της μοναρχίας, διατηρώ μια ανεξήγητη συναισθηματική προσκόλληση προς τους βασιλικούς - η παράξενη φύση τους, η βαθιά εκκεντρική φύση της όλης υπόθεσης αντανακλά τέλεια το μοναδικό παράξενο της ίδιας της Βρετανίας», εξήγησε. «Απλώς με ελκύει αυτό το είδος που προκαλεί δέος». Ο Cave κατέληξε: «Λοιπόν, έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μου, ανυπομονώ να πάω στη στέψη. Νομίζω ότι θα φορέσω κοστούμι».

Ο Nick Cave γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία —ένα έθνος της Κοινοπολιτείας του οποίου αρχηγός του κράτους είναι τελετουργικά ο Βασιλιάς Κάρολος Γ'— και έχει περάσει πολλά χρόνια της ζωής του ζώντας στην Αγγλία. Το 2017 ονομάστηκε Αξιωματικός του Τάγματος της Αυστραλίας.

Η στέψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Θα είναι η πρώτη στέψη από τότε που στέφθηκε η μητέρα του Καρόλου, Ελισάβετ Β΄, το 1953.