Ο Brian Eno και ο Fred Again ανακοινώνουν το συνεργατικό τους άλμπουμ, Secret Life

Instagram @brianeno, Wikimedia Commons / Jumaso31500

Ο Brian Eno και ο Fred Again έφτιαξαν ένα συνεργατικό άλμπουμ με τίτλο Secret Life που κυκλοφόρησε χθες μέσω της Text Records. Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ, παρακάτω.

Ο Four Tet, ιδιοκτήτης της Text Records  ανακοίνωσε το Secret Life στα social media, αποκαλώντας το «το πιο όμορφο άλμπουμ του 2023». Το άλμπουμ είναι επίσης διαθέσιμο σε CD και βινύλιο. Επιπλέον, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός ραδιοφωνικού σταθμού «που εκπέμπει το Secret Life κάθε μέρα εδώ και λίγο καιρό στις 10:00 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο δίσκος δεν είναι η πρώτη συνεργασία του Fred Again με τον Brian Eno. Ο DJ μεγάλωσε δίπλα στον Eno και ως έφηβος εντάχθηκε σε μια ομάδα a cappella στο στούντιο του παραγωγού. Οι δύο καλλιτέχνες συνεργάστηκαν επαγγελματικά για πρώτη φορά το 2014, όταν ο Fred Again εργάστηκε ως συνθέτης στα άλμπουμ του Eno και του Karl Hyde, Someday World και High Life. 

Παρά τη συνεισφορά σε κλασικά άλμπουμ των David Bowie και Talking Heads (για να μην αναφέρουμε τα δικά του έργα), ο Eno μίλησε ξανά για τις δεξιότητες του Fred ως παραγωγός σε μια συνέντευξη στην Apple Music πέρυσι. Περιγράφοντας την τάση του για «μη γραμμικές λούπες» που κόβονται γρήγορα, είπε: «Άρχισα να ακούω την μουσική διαφορετικά όταν είδα πώς δούλευε ο Fred».

Το άλμπουμ ενώνει ξανά τον Fred και τον Four Tet, οι οποίοι πρόσφατα εμφανίσθηκαν στο Coachella μαζί με τον Skrillex, όταν ο Frank Ocean αποχώρησε από το φεστιβάλ της Καλιφόρνια. Πριν από αυτό, οι καλλιτέχνες έπαιξαν ένα μαραθώνιο σόου στο Madison Square Garden για να γιορτάσουν τα πρόσφατα άλμπουμ του Skrillex, Quest for Fire και Don’t Get Too Close.

Το Secret Life ακολουθεί το άλμπουμ του Eno του 2022 FOREVERANDEVERNOMORE, καθώς και το αυτόνομο σινγκλ «Who Are We».

 

Video Url