Ozzy Osbourne: «Πρέπει να κάνω περισσότερες συναυλίες, ακόμα και αν με βγάλουν με το καροτσάκι»

Instagram @ozzyosbourne

Τον Φεβρουάριο, ο Ozzy Osbourne ακύρωσε τις συναυλίες του στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη για το 2023 και ουσιαστικά αποσύρθηκε από τις περιοδείες λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας. Ενώ οι μέρες που αλώνιζε τις αρένες μπορεί να έχουν τελειώσει, ο Πρίγκιπας του Σκότους είναι αποφασισμένος να εμφανισθεί σε περισσότερα live, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι «κάποιος θα πρέπει να τον βγάλει στην σκηνή με το καροτσάκι».

Προς το παρόν, ο Ozzy έχει προγραμματίσει μια μόνο συναυλία, ίσως την μεγαλύτερη της χρονιάς. Έχει προγραμματισθεί αν εμφανισθεί  στο τριήμερο συναυλιακό event, Power Trip στο Indio της Καλιφόρνια, τον Οκτώβριο, μαζί με τους AC/DC, Guns N' Roses, Iron Maiden, Metallica και Tool.

Ο θρύλος του metal έδωσε συνέντευξη στους Jack Black και Kyle Gass των Tenacious D για το νέο τεύχος του Metal Hammer, λέγοντας στο δίδυμο ότι δεν θέλει ποτέ να αποσυρθεί.

«Το να κάνω μια ζωντανή εμφάνιση είναι αυτό για το οποίο ζω», είπε ο Osbourne. «Έπρεπε να ακυρώσω την ευρωπαϊκή μου περιοδεία, αλλά είμαι αποφασισμένος. Πρέπει να κάνω περισσότερες συναυλίες ακόμα και αν χρειαστεί να βγω με αναπηρικό καροτσάκι. Θέλω να πω, δεν μπορείτε να αποσυρθείτε από αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι δουλειά, είναι πάθος. Δεν ξέρω πώς να κάνω κάτι άλλο. Η σκέψη να κάτσω στο σπίτι μου όλη μέρα… Είμαι σκύλος του δρόμου. Το κάνω 55 χρόνια. Είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ».

Ο Osbourne μίλησε επίσης για τη σημασία της συναυλίας για τους θαυμαστές του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. «Θυμάμαι μερικές καλές εμφανίσεις και έχω κάνει αρκετές κακές συναυλίες», παρατήρησε. «Ένας κιθαρίστας μπορεί να αλλάξει την κιθάρα του. Ένας ντράμερ μπορεί να αλλάξει τα τύμπανα. Αν χάσω η φωνή μου, είμαι ξεγραμμένος. Μια φορά ήμουν σε μια συναυλία στο Nassau Coliseum στη Νέα Υόρκη. Στο δρόμο για τη συναυλία, η φωνή μου έσβησε. Τα παιδιά ήταν ήδη εκεί και σκέφτηκα, τι στο διάολο θα κάνω τώρα; Βγήκα έξω και προσπάθησα να τραγουδήσω και με χειροκρότησαν. Οι θαυμαστές σου προτιμούν να σε βλέπουν να είσαι κακός στην σκηνή, παρά να πηγαίνεις σπίτι».

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση νωρίτερα φέτος, για την αποχώρησή του από τις περιοδείες, ο Osbourne άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεμονωμένες συναυλίες εδώ κι εκεί. «Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι οι μέρες της περιοδείας μου θα τελείωναν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε τότε. «Η ομάδα μου αυτή τη στιγμή κατεβάζει ιδέες για το πού θα μπορώ να εμφανιστώ χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύω από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα».

Παρά τα προβλήματα υγείας του τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας σοβαρής πτώσης στο σπίτι του και μιας συνεχιζόμενης μάχης με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Osbourne κατάφερε να κυκλοφορήσει νέα άλμπουμ το 2020 (Ordinary Man) και το 2022 (Patient Number 9). 

 

Video Url