Οι Grateful Dead εντάχθηκαν επισήμως στο TikTok - Δείτε το πρώτο τους βίντεο

Wikimedia Commons / Herb Greene

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο λογαριασμός των The Grateful Dead στο TikTok «θα χρησιμεύσει ως διέξοδος για να γιορτάσουμε δεκαετίες μουσικής, τις γενιές θαυμαστών και την ατελείωτη σειρά δημιουργικότητας που έχει πλέξει το συγκρότημα και τους θαυμαστές του σε κάθε νέα εποχή της παγκόσμιας αντικουλτούρας και συνείδησης».

Πιθανόν,  ένα μεγάλο κομμάτι των θαυμαστών του συγκροτήματος, γνωστοί και ως Deadheads να είναι πολύ μεγάλοι σε ηλικία για να χρησιμοποιήσουν το TikTok, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.

Η πρώτη ανάρτηση του συγκροτήματος στην πλατφόρμα είναι ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, μια συλλογή από πλάνα αρχείου συναυλιών, στιγμιότυπα και σκηνές από την Shakedown Street, χειροποίητα έργα τέχνης και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, από το ξεκίνημά τους στα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τις τελευταίες τους εμφανίσεις το 1995, λίγες μέρες πριν από τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους, Jerry Garcia.

Το soundtrack για το εν λόγω βίντεο είναι από μια remastered ζωντανή ηχογράφηση του 1969 του τραγουδιού τους «St. Stephen» στο Fillmore West του Σαν Φρανσίσκο. Το κλιπ ξεκινά με έναν δημοσιογράφο να ρωτά τον Garcia: «Οι άνθρωποι είναι τρελοί για τους The Grateful Dead. Πώς μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;» Η απάντηση του Garcia: «Ποια είναι η ερώτηση; Πες το ξανά, πιο αργά».

 

@gratefuldead

Once in a while you get shown the light, in the strangest of places if you look at it right ⚡️💀🌹

♬ St. Stephen (Live at the Fillmore West San Francisco, 1969) [2001 Remaster] - Grateful Dead

 

Σε ό,τι αφορά άλλους απίθανους καλλιτέχνες που έχουν βρει το δρόμο τους προς το TikTok, οι Grateful Dead τώρα ενώνονται με τους Pink Floyd, τους Led Zeppelin, τον Mick Fleetwood, τους Radiohead και τους Beatles.