Η κιθάρα του Eddie Van Halen από το «Hot for Teacher» πωλήθηκε για σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία

Copyright sothebys.com

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσο αξίζει η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Eddie Van Halen στο εμβληματικό μουσικό βίντεο για το Hot for Teacher των Van Halen, η απάντηση είναι: πολύ.

Η κιθάρα πωλήθηκε για 3.932.000 δολάρια κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης δημοπρασίας από τον οίκο Sotheby's. Η συμφωνία έκλεισε στις 18 Απριλίου, σύμφωνα με την καταχώριση στον ιστότοπο του Sotheby’s. Στο site, η κιθάρα τιμολογείται ως, «Μία από τις πιο εμβληματικές κιθάρες της εποχής του MTV, όπως παίχτηκε από τον πιο επιδραστικό κιθαρίστα της γενιάς του».

«Το θρυλικό βίντεο του Hot for Teacher χρησιμοποίησε και βιντεοσκόπησε την κιθάρα, προσαρμοσμένη από τον Paul Unkert των Kramer Guitars για τον Eddie Van Halen, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών καινοτομιών προσαρμοσμένων στην εξελισσόμενη τεχνική κιθάρας του Eddie», συνεχίζει η καταχώριση.

Η ελάχιστη προσφορά για την ειδικά κατασκευασμένη κιθάρα Kramer ήταν 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Η αξία της ήταν μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Συμπεριλαμβάνεται επίσης η αρχική θήκη και συνοδεύεται από το ίσιο σακάκι και τα λευκά γάντια που φορούσε ο Van Halen στο μουσικό βίντεο.

Ο Eddie Van Halen πέθανε τον Οκτώβριο του 2020 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ πάλευε με τον καρκίνο του πνεύμονα. Τον Ιούνιο του 2020, η κιθάρα του frontman των Nirvana, Kurt Cobain, που χρησιμοποπιήθηκε στο MTV Unplugged, πουλήθηκε σε δημοπρασία για το ποσό ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε το μουσικό βίντεο του Van Halen για το «Hot for Teacher» παρακάτω.

 

Video Url