Ronnie: Το τραγούδι των Metallica που φέρεται να ενέπνευσε μια δολοφονία

Wikimedia Commons / aresauburn™

Ενώ η πορεία και οι επιτυχίες των Metallica είναι κάτι παραπάνω από διάσημες και καταγραμμένες, το συγκρότημα από το Σαν Φρανσίσκο φέρεται επίσης να έχει μια πολύ πιο σκοτεινή πτυχή που δεν έχει γίνει και πολύ γνωστή, καθότι  ένα από τα τραγούδια τους λέγεται ότι ενέπνευσε μια δολοφονία. Ενώ πολλές διάσημες μπάντες, από τους Beatles μέχρι τους Guns N' Roses, έχουν τραγούδια που συνδέονται με δολοφονίες στην πραγματική ζωή, η ιστορία των Metallica είναι μια από τις πιο ανησυχητικές και περιλαμβάνει αγριότητα, μητροκτονία και ψυχολογική ασθένεια.

Το εν λόγω τραγούδι είναι το «Ronnie», που προέρχεται από το άλμπουμ του 1996, Load. Η ιστορία λέει ότι το 2002, ο 28χρονος Ronald Pituch δολοφόνησε τη μητέρα του χρησιμοποιώντας έναν αλτήρα 9 κιλών. Στον απόηχο της φρικτής δολοφονίας, αναφέρθηκε ότι ο Pituch εξοργίστηκε, όταν η μητέρα του αρνήθηκε να του αγοράσει ένα πακέτο τσιγάρα.

Αφού δολοφόνησε τη μητέρα του, ο Pituch  έδεσε την πεντάχρονη ανιψιά του και έφυγε με τη μηχανή του. Στη συνέχεια, έψαξε για την παλιά συνομήλική του στο γυμνάσιο, την Nikki Roberts, την οποία παρενοχλούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς πίστευε πραγματικά ότι ήταν η αδελφή ψυχή του. Φυσικά, αυτό δείχνει ξεκάθαρα το είδος της νοοτροπίας που είχε.

Ενώ έψαχνε για την Roberts, ο Pituch συνάντησε τον 11χρονο Gregory Katsnelson, ο οποίος οδηγούσε το ποδήλατό του καθ 'οδόν για να συναντήσει μερικούς φίλους. Ο Pituch  μαχαίρωσε τον Gregory μέχρι θανάτου και πέταξε το σώμα του σε μια κοντινή λίμνη. Τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία.

Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Pituch ισχυρίστηκε ότι είχε ιστορικό σοβαρής ψυχικής ασθένειας, συμπεριλαμβανομένης της παρανοϊκής σχιζοφρένειας και της μανιοκατάθλιψης. Όταν έδωσε την κατάθεσή του, ο δολοφόνος είπε ότι έβλεπε δαίμονες στα πρόσωπα των ανθρώπων και ότι το κομμάτι των Metallica του 1996, «Ronnie» είχε επηρεάσει τη διανοητική του κατάρρευση.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι πριν από τα εγκλήματά του, ο Pituch είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του και ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εμμονή του με το «Ronnie» μεγάλωνε. Αναφέρεται ότι είπε: «Έπινα πολύ και δεν είχα άλλο. Αυτό το τραγούδι ήταν πάντα στο μυαλό μου. Απλώς, συσσωρεύτηκε τόση πίεση…  και δεν άντεξα».

Ο Ronald Pituch καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση για τις δολοφονίες του το 2004.

 

Video Url