Οι Staind ανακοινώνουν το πρώτο άλμπουμ μετά από 12 χρόνια, κυκλοφορώντας το σινγκλ «Lowest in Me»

Instagram @staindofficial

Οι Staind ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ, «Confessions of the Fallen», το πρώτο νέο στούντιο LP του συγκροτήματος εδώ και 12 χρόνια. Πριν από την φθινοπωρινή κυκλοφορία του άλμπουμ, οι rockers από την Μασαχουσέτη κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ, «Lowest in Me».

Τα νέα του άλμπουμ έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου οι Staind ανακοίνωσαν μια co-headlining καλοκαιρινή περιοδεία στις ΗΠΑ με τους Godsmack. Η περιοδεία ξεκινά στις 18 Ιουλίου στο Σεντ Λούις του Μιζούρι.

Το «Lowest in Me» περιλαμβάνει τη γνώριμη φωνή του frontman, Aaron Lewis με συνοδεία από σκληρές κιθάρες και ένα δυνατό ρεφρέν. Η μελωδία έχει μια ελαφριά industrial ατμόσφαιρα με τον τυπικό post-grunge ήχο των Staind.

«Ήθελα να εκσυγχρονίσω τον ήχο και να συντονιστώ με την εποχή», είπε ο Lewis σε ένα δελτίο τύπου. «Μπορείτε σίγουρα να αναγνωρίσετε το συγκρότημα, αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να ακούσετε ότι δίνουμε προσοχή και καταλαβαίνουμε τι είδους ήχους και προσεγγίσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, που ίσως δεν ήταν την τελευταία φορά που το κάναμε αυτό».

Ο κιθαρίστας Mike Mushok πρόσθεσε: «Είναι αναμφισβήτητα η φωνή του Aaron και το ίδιο ισχύει και για τα τραγούδια. Μαζευτήκαμε και αφιερώσαμε πολύ χρόνο εστιάζοντας στην νέα κατεύθυνση και μας αρέσει πολύ το πώς βγήκε».

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ των Staind, είναι η ομότιτλη προσπάθεια του 2011. Το συγκρότημα έκανε παύση το 2012, αν και έπαιξαν μερικά επιλεγμένα σόου μερικά χρόνια αργότερα. Το 2019, επανασχηματίστηκαν για να παίξουν μερικές συναυλίες και στη συνέχεια έκαναν περιοδείες το 2021 και το 2022, με την φετινή co-headlining περιοδεία με τους Godsmack να έχει προγραμματιστεί για αυτό το καλοκαίρι.

Ο Mushok, εν τω μεταξύ, ήταν μέλος της ομώνυμης μπάντας του Jason Newsted των Metallica,  που μόλις ανακοίνωσαν μια επανένωση, αν και χωρίς τον Mushok. Ο κιθαρίστας είναι επίσης μέλος των Saint Asonia, με επικεφαλής τον πρώην τραγουδιστή των Three Days Grace, Adam Gontier.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για το «Confessions of the Fallen». Μπορείτε να δείτε το βίντεο του «Lowest in Me» παρακάτω. 

 

Video Url