«Marr's Guitar»: Ο Johnny Marr ξεδιπλώνει την αγάπη του για τις κιθάρες στο νέο του βιβλίο

Instagram @johnnymarrgram

Ο Johnny Marr θα περιγράψει λεπτομερώς την ιστορία των κιθάρων του, παράλληλα με τη δική του προσωπική ιστορία, σε ένα νέο βιβλίο. Το «Marr’s Guitars» θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου μέσω της Harper Design.

Στο βιβλίο, ο Marr θα συνδυάσει διαφορετικές κιθάρες με διαφορετικά τμήματα της ζωής του, με κάθε όργανο να συνδέεται με ένα συγκεκριμένο τραγούδι, χρόνο ή στιγμή από όλα όσα έζησε ο 59χρονος πρώην κιθαρίστας των The Smiths. Το βιβλίο πρόκειται να καλύψει τα πάντα, από τις πρώτες μέρες του Marr μέχρι την εποχή του με τους The Smiths, την περίοδο του με τους The Cribs και τους Modest Mouse και τα πιο πρόσφατα projects του, συμπεριλαμβανομένων της συνεργασίας του με τον Hans Zimmer στο soundtrack για την ταινία του James Bond, No Time to Die.

«Οι κιθάρες ήταν η εμμονή της ζωής μου… ήταν μια αποστολή και μερικές φορές μια σανίδα σωτηρίας», είπε ο Marr σε μια δήλωση. «Λοιπόν, είμαι χαρούμενος που έφτιαξα το Marr’s Guitars. Είναι πολύ διαφορετικό από άλλα βιβλία κιθάρας και είναι περισσότερο ένα βιβλίο τέχνης, με ιστορίες τραγουδιών και ήχων. Μου πήρε πολύ καιρό για να ολοκληρωθεί και είναι ένα προϊόν αγάπης».

Οι φωτογραφίες για το βιβλίο παρέχονται από τον Pat Graham με τον Marr να αφηγείται τις δικές του ιστορίες. Οι περισσότερες από τις πιο διάσημες κιθάρες του Marr θα παρουσιαστούν στο βιβλίο, συμπεριλαμβανομένων των Rickenbacker 330, Gibson ES-355 και μερικές από τις Johnny Marr Signature Fender Jaguars.

Άλλες κιθάρες που εμφανίζονται στο βιβλίο περιλαμβάνουν μια Stratocaster από τον Nile Rodgers, μια Hargstrom από τον Bryan Ferry και μια ακουστική κιθάρα από τον Bert Jasnch. Θα συμπεριληφθούν επίσης η Stratocaster του Marr που δάνεισε στον Noel Gallagher και αργότερα χρησιμοποίησε στο Wonderwall των Oasis, καθώς και μία Gibson Les Paul που χρησιμοποίησε ο Ed O'Brien των Radiohead στο In Rainbows.