OTTTO, Taipei Houston και Bastardane. Τα παιδιά των Metallica στα βήματα των γονιών τους

Instagram @taipei_houston

Οι Metallica φτιάχνουν μουσική για περισσότερα από 40 χρόνια, αλλά είναι πιθανό κάθε ένα από τα μέλη της μπάντας να πει ότι η πιο σημαντική δημιουργία τους, είναι τα παιδιά τους. Και ενώ οι θρύλοι του metal είναι τόσο δημοφιλείς όσο ποτέ με την νέα κυκλοφορία του 72 Seasons, τα παιδιά τους έχουν φτιάξει ήδη όνομα στη μουσική βιομηχανία.

Ο γιος του μπασίστα Robert Trujillo, Tye, είναι ήδη έμπειρος μουσικός σε ηλικία 18 ετών, έχοντας παίξει μπάσο με τους Korn όταν ήταν μόλις 12 ετών. Ο ταλαντούχος Tye έχει επίσης συμμετάσχει σε μια σειρά από δικά του συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων των ανερχόμενων OTTTO, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν ένα νέο άλμπουμ. Εν τω μεταξύ, η 16χρονη αδερφή του Tye, Lullah, παίζει ντραμς, πιάνο και μπάσο, ενώ συμμετείχε στο Ultimate Jam Night στο Whisky a Go Go με τον μπαμπά και τη μαμά της, Chloe.

 

Video Url

 

Οι μεγαλύτεροι γιοι του ντράμερ Lars Ulrich - ο 24χρονος Myles και ο 21χρονος Layne – χτίζουν καριέρα ως ντουέτο Taipei Houston, με έναν garage-rock ήχο που θυμίζει συγκροτήματα όπως οι The White Stripes, οι The Black Keys και οι Royal Blood. Ο 22χρονος γιος του frontman James Hetfield, ο Castor, είναι ντράμερ που παίζει στο συγκρότημα Bastardane, ενώ οι έφηβοι γιοι του Kirk Hammett, Angel και Vincenzo, είναι επίσης μουσικοί, αν και λιγότερο γνωστοί μέχρι τώρα.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισής του στο Jimmy Kimmel Live, ο Lars είπε ότι ίσως μια μέρα οι Metallica παραδώσουν τα κλειδιά της metal αυτοκρατορίας στους απογόνους τους, στο οποίο ο  Jimmy αναρωτήθηκε: «Κι αν υπήρχαν οι Metallica junior»;

Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη των Metallica είναι πολύ περήφανα για τα παιδιά τους. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Consequence, ο καθένας μίλησε εκτενώς για τα κατορθώματα τους. «Ζητούν συμβουλές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τις ακολουθούν, ούτε πως θα έπρεπε, αλλά είναι σίγουρα περίεργοι», είπε ο Lars σχετικά με την καθοδήγηση των Myles και Lane. «Και υπάρχουν άλλες φορές που αναρωτιέμαι γιατί δεν ρωτούν τίποτε».

 

Video Url

 

Συνέχισε, «Προφανώς είναι εκεί έξω, προσπαθώντας να βρουν τα πατήματά τους και έτσι θα έπρεπε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να τους βοηθήσω όταν μπορώ, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να βρουν μερικά από αυτά τα πράγματα μόνοι τους… Το καλύτερο σε αυτό που κάνουν είναι ότι έχουν τα δικά τους συγκροτήματα και αισθάνομαι ότι το μουσικό ταξίδι που κάνουν είναι ένα ταξίδι που βρίσκεται σε ένα αρκετά διαφορετικό μέρος από το δικό μου».

Ο Trujillo με την σειρά του ανέφερε ότι ο Tye στην πραγματικότητα ξεκίνησε να παίζει ντραμς πριν κατακτήσει το μπάσο. «Η σύζυγός μου και εγώ δεν τους επιβάλαμε ποτέ να ασχοληθούν με την μουσική. Αλλά, σε πολύ νεαρή ηλικία είχαν μουσική παντού γύρω τους, προφανώς λόγω των Metallica. Αλλά τότε, θυμάμαι όταν ο Tye ήταν μωρό στο δωμάτιό του, είχαμε αυτό το DVD, How the West Was Won από τους Led Zeppelin. Αυτό θα έπαιζε όλη μέρα και ήταν κολλημένος με τον John Bonham. Οπότε ήταν στην πραγματικότητα ήδη ένας ντράμερ».

Μιλώντας για την σημερινή κατάσταση, ο Trujillo παρατήρησε ότι ο Tye φτιάχνει την δική του μουσική με τις μπάντες του. Έχει δύο μπάντες, η μία ονομάζεται OTTTO και η άλλα που ονομάζεται Feed the Beast. Οι Feed the Beast είναι εξαιρετικά heavy. Αλλά και οι OTTTO έχουν δυνατές μελωδίες και power grooves και υπέροχα riff. Άρα το απολαμβάνει».

Γενικά, ο Trujillo πιστεύει ότι αν ένα παιδί έχει αγάπη για τη μουσική, αξίζει να το κυνηγήσει. «Είναι σημαντικό για τη νεολαία και δεν μιλώ μόνο για τα παιδιά μου ή τα παιδιά του James και του Lars… αν έχετε πάθος για τη μουσική και πιστεύετε στον εαυτό σας, κάντε το και κάντε το σύντομα. Ξέρω ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά δυστυχώς, σε αυτήν την επιχείρηση, είναι καλύτερα εάν είστε νεότεροι και μπορείτε να κάνετε αυτό το ταξίδι».

 

Video Url

 

Ενώ και οι δύο γιοι του Ulrich ήταν επίσης μουσικοί από νεαρή ηλικία, ο σχηματισμός των Taipei Houston δεν συνέβη παρά μόνο όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους το 2020, όταν άρχισε η πανδημία. «Ήταν και οι δύο στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης  και έκαναν ξεχωριστά πράγματα», θυμάται ο Lars. «Και μετά γύρισαν σπίτι από το lockdown. Και ήμασταν στα μέσα Μαρτίου και είχαμε ένα στούντιο στον κάτω όροφο… και κατέληξαν να περνούν όλο τους τον χρόνο εκεί».

Συνέχισε: «Στεκόμουν έξω από την πόρτα και αναρωτιόμουν τι στο διάολο σκέφτονται; Αλλά, μέσα σε ένα χρόνο, άρχισε να παίρνει μορφή σε κάτι που ήταν δικό τους. Του άκουγα κάθε βράδυ, μετά το δείπνο, να τραγουδάνε τραγούδια των Foo Fighters ή των Oasis. Και με αυτά τα τραγούδια εν μέσω lockdown και πανδημίας γεννήθηκαν οι Taipei Houston».

Οι fans μπορούν να παρακολουθήσουν τους Metallica και τα συγκροτήματα των παιδιών τους να παίζουν live καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Οι metal θρύλοι θα ξεκινήσουν μια παγκόσμια περιοδεία 2023-2024 για την υποστήριξη του 72 Seasons, αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι Taipei Houston βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη μέση μιας ευρωπαϊκής περιοδείας μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τέλος, τόσο οι OTTTO όσο και οι Bastardane πρόκειται να ροκάρουν στα φεστιβάλ, Welcome to Rockville και Sonic Temple τον Μάιο.