Δείτε τους Smashing Pumpkins να διασκευάζουν το No Love Lost των Joy Division μαζί με τον Peter Hook

Copyright Instagram @smashingpumpkins

Ο Jack Bates, γιος του Peter Hook (πρώην μπασίστας και συνιδρυτής των Joy Division), εκτέλεσε διπλό καθήκον ως μπασίστας και των Smashing Pumpkins, αλλά και των Peter Hook & The Light στην Πόλη του Μεξικού στα πλαίσια του φεστιβάλ, World Is a Vampire.

Peter Hook Instagram@theworldisavampiremx

Οι Smashing Pumpkins ήταν headliners το βράδυ του Σαββάτου στο δικό τους φεστιβάλ, The World Is a Vampire στην πρωτεύουσα του Μεξικού, ένα φεστιβάλ που παρουσίαζε επίσης τους Peter Hook & The Light στη σύνθεση. Και οι δύο αυτές μπάντες μοιράζονται τον ίδιο μπασίστα - τον Jack Bates, οπότε ήταν φυσικό ο "Hooky" να ενωθεί με τον Billy Corgan και την παρέα του για μια εκτέλεση του No Love Lost των Joy Division, στο τέλος της συναυλίας.

 

Video Url

Ο Hook και οι Pumpkins συνεργάστηκαν στο παρελθόν εν μέρει το 2021 όταν ο Hook, ο Bates και ο κιθαρίστας Jeff Schroeder ηχογράφησαν ξανά το Ceremony των Joy Division, για να συγκεντρώσουν χρήματα για την φιλανθρωπική οργάνωση, Sweet Relief. Ο Hook ενώθηκε επίσης με τους Smashing Pumpkins στη σκηνή το 2018 για να ερμηνεύσει το Transmission των Joy Division.

Το φεστιβάλ των Pumpkins, The World Is a Vampire θα πάει στη συνέχεια στην Αυστραλία για 10 συναυλίες με τους Jane's Addiction, Amyl & The Sniffers και Corgan's National Wrestling Alliance. Μετά από αυτό το ταξίδι, οι Smashing Pumpkins θα κυκλοφορήσουν το τελευταίο μέρος της φιλόδοξης ροκ όπερας, Atum τριών μερών στις 21 Απριλίου, ακολουθούμενο από μια συναυλία στο φεστιβάλ BottleRock στη Napa Valley τον Μάιο.