Ακούστε τη νέα έκδοση του Beautiful Day των U2, από το επερχόμενο άλμπουμ τους Songs Of Surrender

Wikimedia Commons / Wikipedia brown

Οι U2 μοιράστηκαν μια πιο χαλαρή εκδοχή του σινγκλ τους, Beautiful Day του 2000, στα πλαίσια  του επερχόμενου άλμπουμ τους, Songs Of Surrender. Το σινγκλ ακολουθεί την κυκλοφορία του Ιανουαρίου μιας επανασχεδιασμένης εκδοχής του σινγκλ τους, Pride (In The Name Of Love) του 1984, η πρώτη γεύση μιας συλλογής που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου, η οποία θα περιλαμβάνει 40 τραγούδια των U2, όπως δεν τα έχουμε ακούσει ποτέ.

«Η μουσική μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε στο χρόνο», δήλωσε ο κιθαρίστας The Edge όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το project, «και έτσι αρχίσαμε να φανταζόμαστε πώς θα ήταν να φέρουμε αυτά τα τραγούδια μαζί μας στο σήμερα προσαρμοσμένα στον 21ο αιώνα. Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα, έγινε γρήγορα μια προσωπική εμμονή, καθώς τόσα πολλά πρώιμα τραγούδια των U2 απαιτούσαν μια νέα ερμηνεία».

«Η οικειότητα αντικατέστησε τη μετα-πανκ επείγουσα ανάγκη. Νέες νότες. Νέες συγχορδίες. Ήρθαν νέοι ρυθμοί και νέοι στίχοι. Αποδεικνύεται ότι ένα υπέροχο τραγούδι είναι σχεδόν άφθαρτο».

Επίσης, στις 17 Μαρτίου, ένα νέο ντοκιμαντέρ των U2 με τίτλο Bono & The Edge: A Sort Of Homecoming, με τον David Letterman, θα προβληθεί στο Disney+. Η σκηνοθεσία είναι του Morgan Neville και το ντοκιμαντέρ βρίσκει τον Αμερικανό τηλεοπτικό παρουσιαστή Letterman να ταξιδεύει στην Ιρλανδία για πρώτη φορά για να συναντηθεί με το συγκρότημα στην πατρίδα τους, το Δουβλίνο.

Σε ένα δελτίο τύπου, το ντοκιμαντέρ περιγράφεται «εν μέρει ως μια συναυλιακή ταινία, εν μέρει ως μια περιπέτεια συν τον Bono και τον The Edge, με το χιούμορ του Dave σε όλη τη διάρκεια».