Not The Quiet Type - Obey Robots

Το Obey Robots είναι ένα τολμηρό νέο έργο συνεργασίας από τους Rat (Ned's Atomic Dustbin) και Laura Kidd (Penfriend / She Makes War).

Συνδεδεμένοι με τον κοινό φίλο Miles Hunt (The Wonder Stuff) μετά από ένα φαγοπότι με μουσικό βίντεο στο YouTube, το απίθανο ζευγάρι συγκεντρώνει τις διαφορετικές επιρροές και τις εμπειρίες του για να ανοίξει νέους δρόμους.

Ο συνδυασμός των εμβληματικών κιθάρων του Rat, που περιγράφεται από έναν υποστηρικτή ως «indie του 21ου αιώνα», με τις ερμηνείες της Laura, δημιουργούν μια αναζωογονητική έξαρση στα θέματα της απομόνωσης και η απογοήτευση μια λαχτάρα για την κοινότητα.

Η Laura λέει: «Το ομώνυμο κομμάτι «One In A Thousand» το συνοψίζει. Σε έναν δυνητικά πολύ αποκομμένο και μοναχικό κόσμο, εμμένω στην ιδέα ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κατέχει μια πολύτιμη θέση στις κοινότητές μας, προσφέροντας το καλύτερο από τον εαυτό μας και λαμβάνοντας αγάπη και υποστήριξη σε αντάλλαγμα.

Αντί να ανεβούμε με νύχια σε ένα μοναχικό βάθρο για να είμαστε ένας στο εκατομμύριο, μπορούμε να σταθούμε ενωμένοι και να είμαστε ένας στους χίλιους».

Την άνοιξη του 2020, καθώς ο προηγουμένως πολυάσχολος κόσμος της μειώθηκε στο μέγεθος του στούντιο της σοφίτας, The Launchpad, η Laura άρχισε να δημιουργεί κομμένα κολάζ από τα έντονα, μελωδικά μέρη της κιθάρας του Rat, χτίζοντας νέους ηχητικούς χώρους για να εκφράσει τις ελπίδες, τους φόβους και τις απογοητεύσεις της, αλλά το πιο σημαντικό, να προσφέρεις ένα χέρι στο αβέβαιο. Τον Μάιο του 2021, το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ της Penfriend "Exotic Monsters" έφτασε στο #24 στο Επίσημο UK Albums Chart, θέτοντας τη βάση για να ανθίσει το "One In A Thousand" στην τελική του μορφή.

Καθώς ο Rat σκέφτεται το μέγεθος της κυκλοφορίας ενός άλμπουμ με νέο υλικό 32 χρόνια μετά το "God Fodder" των Ned's Atomic Dustbin που κυκλοφόρησε στα βρετανικά charts στο #4, προσθέτει - "Ποτέ δεν πίστευα ότι θα καθόμουν ξανά εδώ λέγοντας τις λέξεις "εμείς «Έχει βγει ένα άλμπουμ» – και δεν μπορώ να σας πω πόσο εκπληκτικό είναι να λέτε μόνο αυτές τις λέξεις, γνωρίζοντας τι έχουμε περάσει και οι δύο τα τελευταία τρία χρόνια.

Video Url

 

Video Url