Karol G για πρώτη φορά γυναίκα με Ισπανόφωνο άλμπουμ στο Νο 1 των ΗΠΑ

Έβαλε τέλος στην κυριαρχία της SZA αφού θα ακολουθήσει και ο Morgan Wallen

Η Carolina Giraldo Navarro (γεννημένη στις 14 Φεβρουαρίου 1991), γνωστή επαγγελματικά ως Karol G (στυλ με όλα τα κεφαλαία), είναι Κολομβιανή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Περιγράφεται κυρίως ως reggaeton και Latin trap artist, αλλά έχει πειραματιστεί με μια ποικιλία άλλων ειδών, όπως η reggae και το sertanejo. Το 2018, κέρδισε το Βραβείο Latin Grammy για τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη και ήταν υποψήφια για πολλά Billboard Latin Music Awards και Lo Nuestro Awards.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μεντεγίν, η Giraldo ξεκίνησε την καριέρα της ως έφηβη, εμφανιζόμενη στο κολομβιανό spinoff του The X Factor. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2014 για να μάθει περισσότερα για τη μουσική βιομηχανία και υπέγραψε στην Universal Music Latino. Η συνεργασία της με τον Πορτορικανό ράπερ Bad Bunny "Ahora Me Llama" έγινε η επιτυχία της και ήταν το βασικό σινγκλ για το ντεμπούτο της άλμπουμ Unstoppable, που κυκλοφόρησε το 2017. Στα τέλη του 2018, το τραγούδι της "Secreto" έγινε επιτυχία στη Λατινική Αμερική καθώς η ίδια και ο Anuel AA επιβεβαίωσαν δημόσια τη σχέση τους στο μουσικό βίντεο.

Τον Ιούλιο του 2019, κυκλοφόρησε το "China" σε συνεργασία με τους Anuel AA, Daddy Yankee, Ozuna και J Balvin, το οποίο έγινε το πρώτο της μουσικό βίντεο με πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube. Τον Μάιο του 2019 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Ocean, το οποίο λειτούργησε ως στιλιστική αποχώρηση από το Unstoppable, ενσωματώνοντας μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα στη δουλειά της. Το τραγούδι της "Tusa" με τη Nicki Minaj μπήκε επίσης σε διεθνή charts  παραμένοντας στο Billboard Hot Latin Songs chart για 25 εβδομάδες. Το 2020, η Karol G έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες στα Latin Grammy. Η Karol G πέτυχε το σινγκλ της με τα υψηλότερα charts στο Billboard Hot 100 με το κορυφαίο 20 τραγούδι "Mamiii", μια συνεργασία με την Becky G.

Video Url

 

Video Url