«Χρειάζονται ακουστικά βαρηκοΐας», δηλώνει η Chaka Khan για την λίστα με τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, σύμφωνα με το Rolling Stone

Copyright Instagram @chakakhan

Είναι μια χρονιά ορόσημο για τη λεγόμενη βασίλισσα της funk, Chaka Khan, καθώς το 2023 σηματοδοτεί 50 χρόνια στη μουσική βιομηχανία και στις 23 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 70ά της γενέθλια. Αλλά, μέχρι τότε έχει μερικά λόγια να πει στους συντάκτες του Rolling Stone σχετικά με την Mary J. Blige. Μετά την δημοσίευση του περιοδικού που την κατατάσσει στην 29η θέση στη λίστα με τους «200 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών», η Chaka Khan εξαπέλυσε επίθεση στους εκδότες σε μια πρόσφατη συνέντευξή της λέγοντας πως «χρειάζονται ακουστικά βαρηκοΐας».

Η Khan σχολίασε τη λίστα κατά την εμφάνισή της στο podcast The Originals του Los Angeles Magazine, αλλά μόλις εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι και αυτή ήταν στην λίστα και μάλιστα στην 29η θέση την κατάταξη. «Δεν ήξερα καν για τι ακριβώς μιλούσες, οπότε όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μένα», είπε η τραγουδίστρια του επιτυχημένου "I'm Every Woman" στον οικοδεσπότη του podcast, Andrew Goldman. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν με ποσοτικοποιούν ούτε με επικυρώνουν με κανέναν τρόπο».

Αλλά φυσικά, η Khan ήταν περίεργη για τους άλλους 199 τραγουδιστές της λίστας. Το συμπέρασμα της για τη πρώτη θέση της Aretha Franklin; «Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι». Η Joan Baez έπεσε στο #189; «Ας είμαστε ειλικρινείς, η σκύλα δεν μπορεί να τραγουδήσει, αλλά ήταν καλή τραγουδοποιός». Η Adele από πάνω της στο #22; «Εντάξει, τα παρατάω». Και η Mariah Carey στο #5; «Αυτό πρέπει να είναι αγορασμένο ή κάτι τέτοιο».

Αλλά ήταν η Mary J. Blige - με την οποία η Khan είχε κόντρα από το 1992 - που την εξόργισε για την κατάταξή της. Συγκεκριμένα, η Blige είχε διασκευάσει το "Sweet Thing" (1975) του Rufus στο πρώτο της άλμπουμ, την οποία διασκευή η Khan θεωρεί ότι ήταν κάτι παραπάνω από αποτυχημένη. «Είναι τυφλοί σαν νυχτερίδες», είπε η Khan για την #25 κατάταξη της Blige. «Χρειάζονται ακουστικά βαρηκοΐας. Αυτά πρέπει να είναι τα παιδιά της Helen Keller».

Το 2021, η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στο Newport Folk Festival και μοιράστηκε μια νέα έκδοση του "I'm Every Woman" με την Idina Menzel για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.