Η Joni Mitchell εμφανίστηκε live, σε μια συναυλία-αφιέρωμα προς τιμή της

Wikimedia Commons / Library of Congress Life

Η Joni Mitchell έκανε μια μακρά και αναγκαία παύση από τις live εμφανίσεις, αλλά φαίνεται ότι τώρα προσπαθεί να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο. Η θρυλική folk καλλιτέχνης εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο DAR Constitution Hall στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια ενός αφιερώματος προς τιμήν της, στο οποίο συμμετείχαν επίσης πολλοί μουσικοί, φίλοι και συνομήλικοί της. Η εκδήλωση ήταν για τον εορτασμό της παραλαβής του Βραβείου Gershwin από την  Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Πιο Δημοφιλές Τραγούδι.

Όπως επισημαίνει το Stereogum, η συναυλία περιελάμβανε εμφανίσεις από μερικούς συνήθεις ύποπτους, όπως οι Graham Nash, James Taylor και Brandi Carlile. Η Annie Lennox τραγούδησε μια διασκευή του "Both Sides Now", ενώ η Cyndi Lauper διασκεύασε το "Big Yellow Taxi".

Η συναυλία περιλάμβανε επίσης παραστάσεις από τους Marcus Mumford, Diana Krall, Herbie Hancock, Ledisi και Angélique Kidjo με την ίδια την Mitchell να δίνει την τελευταία παράσταση της βραδιάς. Απέτισε φόρο τιμής στον συνονόματο του βραβείου George Gershwin με το "Summertime" και τραγούδησε επίσης το κομμάτι της του 1966, "The Circle Game". 

Το βραβείο Gershwin τιμά καλλιτέχνες για το συνολικό τους έργο και η Mitchell μπορεί πλέον να το συμπεριλάβει επίσημα στο βιογραφικό της. Έγινε επίσης επίτιμος διδάκτορας από το Berklee College of Music πέρυσι και ήταν επίσης τιμώμενη στο Kennedy Center το 2021. Τον περασμένο Ιούλιο, έκανε μια εμφάνιση έκπληξη στο Newport Folk Festival, σε μια από τις καλύτερες ζωντανές εμφανίσεις της το 2022.

Αυτόν τον Ιούνιο, η Joni Mitchell θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συναυλία μετά από 20 χρόνια στο Αμφιθέατρο Gorge της Ουάσιγκτον.

Video Url