Η virtual συναυλία των ABBA ετοιμάζεται για παγκόσμια περιοδεία

Η εικονική Voyage συναυλία των ABBA - η οποία άνοιξε σε μια ειδικά κατασκευασμένη αρένα του Λονδίνου τον περασμένο Μάιο και έχει πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο εισιτήρια - θα πραγματοποιήσει παγκόσμια περιοδεία, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Universal,Lucian Grainge την Πέμπτη.

«Τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για να πραγματοποιηθεί το ABBA Voyage σε όλο τον κόσμο», είπε ο Grainge. Αυτό σημαίνει ότι η παράσταση θα παίζεται σε ειδικά τροποποιημένες αρένες σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σε επαφή με το Variety, οι εκπρόσωποι των ABBA και της Universal,  δεν είχαν περισσότερες πληροφορίες.

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες και τα νέα δεν προκαλούν σοκ, είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι η παράσταση θα παιχτεί κάπου εκτός από το  Λονδίνου. Πρόκειται για ένα project πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν έξι χρόνια στα σκαριά, που είδε την Industrial Light & Magic του George Lucas να χρησιμοποιεί τεχνολογία motion-capture για τη δημιουργία των "ABBA-tars" των τεσσάρων μελών του γκρουπ,  όπως έμοιαζαν το 1979, παίζοντας μια συναυλία 90 λεπτών με τα πιο γνωστά τους τραγούδια. Αν και τεχνικά δεν είναι ένα σόου με ολογράμματα, το Voyage χρησιμοποιεί κορυφαία σε αυτό το είδος τεχνολογίας.

Τα τέσσερα μέλη, οι Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad που είναι τώρα στα εβδομήντα τους, δείχνουν όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Η συναυλία έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Περιγράφοντας την βραδιάς έναρξης του ABBA Voyage για το Variety, ο ανταποκριτής Mark Sutherland έγραψε: «Στην αρχή, οι κινήσεις φαίνονται λίγο πολύ σπασμωδικές και οι γραμμές λίγο πολύ εμφανείς. Αλλά τότε, ακριβώς όπως όταν είδατε για πρώτη φορά τους δεινόσαυρους στο Jurassic Park, τα μάτια σας προσαρμόζονται και οι φιγούρες αρχίζουν να φαίνονται σαν να είναι ζωντανές,  αντί για το αποτέλεσμα 160 motion-capture καμερών και ενός δισεκατομμυρίου ωρών προγραμματισμού από την Industrial Light & Magic».

Ο τραγουδιστής του γκρουπ Benny Andersson είπε στο Variety: «Τα πάντα, από τη δουλειά της ILM μέχρι τον φωτισμό και τον ήχο είναι εκπληκτικά όμορφα. Είναι ο καλύτερος ήχος που έχετε ακούσει ποτέ σε μια αρένα, σας το υπόσχομαι. Ήταν δική μου ευθύνη. Θέλω να πω, η μουσική είναι το τμήμα μου, ο ήχος της μπάντας. Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό ήταν υπέροχοι. Αλλά, η τεχνική δεν έχει καμία σχέση με την παράσταση. Κάθεσαι εκεί και βλέπεις μια μπάντα στη σκηνή και αυτό είναι».

Video Url