Η SZA τιμήθηκε με το βραβείο Γυναίκα της Χρονιάς από το Billboard

Copyright Instagram @sza

 Η SZA έχει γεμάτη την ατζέντα της κλείνοντας συναυλίες για την τρέχουσα περιοδεία της, συμπεριλαμβανομένης σήμερα την εμφάνισή της στο Wells Fargo Center στη Φιλαδέλφεια. Πρόλαβε όμως να αφιερώσει μια στιγμή από το ρεπό της για να λάβει το βραβείο Billboard Woman of the Year.

Καθώς το άλμπουμ της, SOS συνεχίζει για δέκατη εβδομάδα να βρίσκεται στο Νο. 1 του τσαρτ Billboard 200, η 33χρονη SZA, γεννημένη ως Solána Amani Rowe, δήλωσε ευγνωμοσύνη για την τιμή.

«Θέλω πραγματικά η ζωή μου να είναι κάτι περισσότερο από μουσική», είπε, «να είμαι κάτι περισσότερο από καλλιτέχνης. Θέλω να υπηρετώ τους άλλους, θέλω να υπηρετώ τους ανθρώπους, θέλω να είμαι ανοιχτή και διαθέσιμη για ό,τι θέλει ο Θεός για μένα και να λέμε ναι σε ό,τι είναι τρομακτικό, σε ό,τι νιώθεις ότι δεν είναι για σένα ή εκεί που δεν ανήκεις, είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος που περνάμε από αυτές τις πύλες».

 

 

Με αυτό το βραβείο η SZA μπαίνει στο γκρουπ διάσημων καλλιτεχνών όπως οι Cardi B, Billie Eilish, Ariana Grande και Olivia Rodrigo, οι οποίοι ήταν προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου.

Η SZA έχει μια πολύ επιτυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής με το SOS, τη δεύτερη κυκλοφορία της. Με το πρώτο της, Ctrl, έφτασε πιο κοντά στο ρεκόρ των τσαρτ που έθεσε η Rihanna. Με το SOS, έχει επισκιάσει ένα ρεκόρ που σημείωσε η Whitney Houston.

Στην ομιλία της, λέει, παρά την επιτυχία του άλμπουμ, ξέρει ότι συγκαταλέγεται σε μια ομάδα σημερινών γυναικών καλλιτεχνών που όλες πετυχαίνουν με πρωτόγνωρους τρόπους, ισοφαρίζοντας ή ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ των τσαρτ. Η SZA αναγνώρισε αρκετούς άλλους καλλιτέχνες στην τελετή, συμπεριλαμβανομένων των Doechii, Lana Del Ray και του ράπερ Latto.

«Δεν έγραψα τίποτα, αλλά και από την άλλη δεν είναι αυτό που κάνω», είπε. «Είμαι άνθρωπος που δεν είναι πολύ βολικός και υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες σε αυτό το δωμάτιο αυτή τη στιγμή που τις σέβομαι βαθιά. Αυτή θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε από εμάς σε αυτό δωμάτιο».

Το SOS βρίσκεται στην κορυφή του Billboard 200 για 10 εβδομάδες, το όγδοο άλμπουμ που το καταφέρνει από το 2010. Το πρώτο του σινγκλ, το Kill Bill είναι το τραγούδι της με την υψηλότερη θέση στα τσαρτ και συγκεκριμένα στην δεύτερη θέση.

Είπε στο Rolling Stone νωρίτερα φέτος ότι ανυπομονούσε να κάνει περιοδεία για να υποστηρίξει το SOS. «Είτε πρόκειται για ακυκλοφόρητα τραγούδια που άκουσαν στο διαδίκτυο, είτε για τα αγαπημένα τους κομμάτια ή για τα κομμάτια από το 2012, δεν με νοιάζει», λέει. «Θέλω απλώς να τους δώσω αυτό που τους αξίζει και να το κάνω όμορφο», δήλωσε αναφερόμενη στους θαυμαστές της.

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη και δεν υπάρχει τίποτα που μου αρέσει περισσότερο από το να είμαι στη σκηνή και να παίζω».

 

Video Url